tisdag 6 oktober 2009

Min dag som filmskådespelare.

Allt började igår med att jag hoppade på (eller snarare steg in i ett) ett Blue1 plan från Helsingfors till Göteborg. Den var bara typ 1,5 timmar försenad eftersom markpersonalen hade börjat strejka för någonting jag inte bryr mig om. Men vi kom iallafall fram. Sen till lägenheten och försöka sova eftersom väckningen var 7:45.

En bild från fönstret. Där solen går ner finns Sverige.
Karin är hon som hämtar mig på morgnarna. Hon är en så kallad runner inom film. Skönt med en personal (utal. engelska) hämtare.
En morgonpigg huvudrollsinnehavare vid namn Björn Kjellman.
Denna dag spelade vi in tre scener som utspelades på ett X2000 tåg. Tåget stod stilla på en verkstad dit tågen kom för att repareras och what not. Bilden är alltså ett ihop improviserat sminkbord. Nice.
Här är Tova Magnusson direkt efter smink. Hon är regissör för hela filmen som går under namnet "fyra år till". Men hon spelar också med i filmen. I filmen heter hon Fia och är gift med David Holst som spelas av just Björn Kjellman.
Här är Jörgen (jag) och David Holst (Björn). Min roll är så liten så jag har inget efternamn i filmen utan heter bara Jörgen.
Så här ser ett X2000 tåg ut i en maskinhall. I denna spelade vi in scenerna. Mitt omklädningsrum var cockpiten eller vad det nu heter där man kör tåget?
Så här ser ett x2000 tåg ut om man är vid spakarna.
Det roliga var att de hade en liten spis brevid spakarna. Undrar vad de kokar, steker eller wokar på den? Och när? Samtidigt som de kör? Stöper de nyårslyckor när året byts?

Men det var min dag. Va? Som en pedagogisk barnsaga i bilder. Puss på er och sov gott!

8 kommentarer:

 1. Du verkar haft en bra mycket mer spännande dag än jag - även om vi båda spenderat den på X2000-tåg. Fast mitt rörde sig, ditt stod tydligen stilla. :)

  Kul med bilderna! Jag uppskattar och gillar verkligen din blogg!

  SvaraRadera
 2. Jörgen måste vara typ världens coolaste mansnamn.

  SvaraRadera
 3. Tack för en inblick i en lokförares omgivning. Imponerad av spisen! :D

  SvaraRadera
 4. Tja snygging!

  Nu har jag kollat roasten.

  Så himla tokigt var det väl ändå inte?

  Alltså... Bert Karlsson lär ju inte vara den lättaste att roasta, dels för att han avbryter hela tiden med poänglösa inlägg som knappt hörs i micken och då liksom... dör ju hela grejen om man måste försöka fokusera på vad han inflikar men sen också för att han faktiskt inte är en rolig person. Driftig och driven, javisst. Småstadsrasistisk, absolut. Ful? Ja, som fan. Högljudd? You name it. Men sen då?
  Jo, sen har allt det roliga tagit slut och det lilla skulle alla komikerna dela på.

  Fast jag är ju partisk - som vanligt - och gillar att du alltid roastar med kärlek. Det är himla fint, du. =)

  SvaraRadera
 5. Kovasti mielenkiintoista, kiitos André. :) Ohjaamon keittokirjaa odotellessa... Todellinen on the go -opas, epäilemättä.

  SvaraRadera
 6. Ella: kul. tack.
  fredrika: hmm
  Miss T: lite sjukt iallafall.
  Ella: tack igen. du är för snäll.
  hoobee: hyvä idea. keittiö menee lujaa.

  SvaraRadera
 7. Hahha låter kul med en personal (engelsk uttal då) hämtare som är så glad och pigg på morgonen då hon hämtar en. Jörgen och filmskapande ser ärligt sagt ganska kul ut!

  SvaraRadera