lördag 10 oktober 2009

Fredspris till Obama

Öh? Någonstans tror jag att det var det sista priset han ville ha. Facit på hand så har han egentligen inte gjort ett skit för freden. Det är lite som att få Nobels litteraturpris på en miljon och sedan vara tvungen att skriva 8 böcker som är sjukt bra.

Eller vad tycker ni? (vink vink, kanske en kommentar, min google analytics säger att det är människor som gluttar på denna sida!)

11 kommentarer:

 1. Man borde kanske döpa om det till fredsstipendium?

  SvaraRadera
 2. Se on hyvä, että Obamaa tuodaan esille, sehän ei olekaan paljoa ollut. Rauhanpalkinto tuntuu vähän Obaman oheistuotteelta, maistuu se politikointi nyt tosi paljon. Onhan se siinä samalla tavalla kuin Oscareissa aina muutenkin, mut ei sen pitäis olla niin näkyvää. Nobelin illuusio. Obaman viime aikaisista kommenteista muistan jonkun poptähden arvostelun. Tää vaan korostaa sitä, et se on vähän liian coca-cola nyt kun ihmiset odottaa kunnon tekoja. Ehkä kolmenkymmenen vuoden päästä ois ollu hyvä, tai sit pelkkä ehdokkuus. Oisin halunnut, et se ois mennyt jollekin hienoa duunia kansan keskellä tekevälle naiselle, josta en ole ennen kuullutkaan. Nyt sit kuulisin.

  Google analytics on sun vasikka. Sellanen tiedonantaja, sä et siis ole sonni. Tai voithan sä ollakin, jos susta TUNTUU siltä.

  SvaraRadera
 3. "Obama fick Nobels fredspris. Lite ovanligt att det ges för intentioner. Men hoppas att det för gott med sig, att det inspirerar andra ledare i världen att till en gemensam strävan för en bättre värld.

  Jag har lite splittrade känslor om det hela, men helt fel var det kanske inte ändå."

  Var mitt inlägg i ämnet. Jag har ännu inte "analyserat" färdigt min ställning i det hela.

  Jämförelsen med litteraturpriset är inte helt taget ur luften. Många är vi med intentioner, stora och små intentioner...

  Hoobee: miks just naiselle? Miks ei jollekulle joka kanskan keskellä tai kansan edestä/puolesta teke hienoa duunia? Siis, tarkoitan että palkinnon ois pitänyt mennä kelletahansa joka on sen arvoisia tekoja. Vai olenko ihan metässä eksyksissä?

  SvaraRadera
 4. Maria M: Tottakai kelle vaan. Mua henkilökohtaisesti lämmittää, jos kansainvälisesti arvostetun palkinnon saa nainen. Koen myös, että se parantaa naisten asemaa, varsinkin paikoissa, joissa altavastaavuus on paljon ilmeisempää kuin Suomessa. Moni on noussut paitsi vääryyksiä vastaan, myös sitä vastaan "mitä naisen pitäisi olla" (hiljaa, hakattuna ja synnyttämässä yms.). Taistellut jo sen eteen, että yleensä saa esitettyä asiansa esim. (mies)johtajille/-päälliköille. Ei sillä, että Nobelin pitäis _aina_ mennä naiselle, mutta ilahtuisin jos useammin menis. Katselin Wikipediasta palkinnon saaneiden listaa ja kovasti miesvoittoista on.

  SvaraRadera
 5. Ja mun ordkontroll-sana äskeiseenhän oli "angsti". :D

  SvaraRadera
 6. Maria M: Jo, vi e på samma spår där. Och jag håller med dig att det inte måste gå till en kvinna/man utan till en som förtjänar det. Till en som gör någonting för saken. Men politiskt (så innihelvetes) korrekt var det att ge den till Obama. Kunde ha gets till couchsurfing.com också. De skapar fred också mellan länder.

  hoobee: Samma på finska mitä kirjoitin marialle. Mutta ihan sama meneekö se naiselle tai miehelle kunhan hän on oikeasti tehnyt jotain rauhan eteen. siksi couchsurfing.com olisi oiva juttu. Tai vaikka joku muu joka tekee maailman paremmaksi paikaksi meille kaikille.

  SvaraRadera
 7. Mitä tarkoittaa "så innihelvetes"? Just googlasin tuon couchsurfingin tänään. Hyvältä vaikuttaa idea.

  Toivottavasti en vaikuta mitenkään miesvastaiselta. Koitin perustella miksi naiselle, mut en tiedä miten kävi. Ilahdun/inspiroidun siis (tod.näk., ei välttämättä.) henkilökohtaisesti siitä enemmän, vaikka varsinainen teko on se mikä painaa enemmän, ei sukupuoli/kansallisuus/ihonväri/ikä/uskonto/mitä-niitä-on. Ja sit siinä oli se, että naisten voimauttaminen on yksi rauhanteko itsessänsä, mut nyt mä alan jo toistaa itseäni.

  Peace. Mä lähen lenkille.

  SvaraRadera
 8. Er pinlig å være norsk akkurat nå....(vurderer å få mitt finsk statsborgerskap tilbake) Men Stoltenberg får vel fyken nå, så da får vi bare håpe det ikke blir flere slike blemmer.

  SvaraRadera
 9. uff, ikke greit. Men det virker som om du klarer deg ganske bra i livet, enda du fatter nada. tips : http://www.easytrans.org/no/babelfish/

  SvaraRadera