onsdag 21 oktober 2009

Cecilia Frode i Roast på Berns

Vi tänker så olika. Aftonbladets krönikör Jan-Olov Andersson "hyllar" Cecilia Frode i dagens aftonblad. Kolla här! Jo, visst tände det till men det fanns ju ingen glimt i Frodes ögon. Ingenting som visade att hennes iaktagelser kring svensk ståuppkomik/roast var skämt. Du får/kan/bör vara grov i roastsammanhang, det är liksom hela idén men skämten måste levereras med kärlek och någonslags ödmjukhet. Det gjorde inte Frodes. (enligt mig.)

12 kommentarer:

 1. André, får jag bara fråga de absolut tråkigaste frågorna som finns ang roast.

  Men;

  Vilka komiker skulle du vilja se i panelen som roastar?

  Vilka skulle du helst vilja roasta? Jag blev jävligt överraskad av Pernilla Wahlgren, som hade extremt mycket självdistans. Jag hade hoppats att ni skulle roasta Tommy Körberg som jag tror också har mycket självdistans. Det hade kunnat bli ett toppen program

  MVH
  Viktor

  SvaraRadera
 2. undrar egentligen vad Jan-Olov såg som resten av oss andra roast på berns tittare inte såg. Den som upplevde roasten som rolig o genial är nog sociopat på den högsta nivån

  SvaraRadera
 3. Det lustiga var att Frode orerade om Medes artikulering, samtidigt som hon hade svårigheter att läsa sitt eget tal utan att staka sig, flera gånger.
  Det fanns inte en glimt av ödmjukhet eller kärlek hos Frode, enlig mig, snarare en av bitterhet (jag kan ju ha tolkat fel). Jag kan för mitt liv inte förstå varför hon tackade ja till att delta och låta sig associeras med något som så uppenbart var långt under hennes värdighet.

  Resten bjöd på skratt, som vanligt, vilket uppskattas! Dank u wel!

  SvaraRadera
 4. Jag älskade Medes slutfras ägnad fröken Frode. Svar på tal. Här snackade vi PUNCH-line! Go girl.
  André: jag skrattde högt när du var i talarstolen. HÖGT! :)

  SvaraRadera
 5. ripthejacker: Tommy Körberg vore grym. Det vore också Johan Glans och Claes Malmberg. Och Jonaas Gardell och Marc Levengood och de är ju bra för det är nästan som att roasta kvinnor.

  kan inte riktigt blogga: tack jag håller så med dig fast jag är ju jävig.

  Maria M: Eller hur. Tack tillbaks på holländska (flamisch)

  Clara: Tack klara. jag uppskattade din kommentar högt

  SvaraRadera
 6. Till Clara: jag menade: Tack Clara. (sorry)

  SvaraRadera
 7. skulle inte kalla dig jävig i detta fallet, Mer att du har samma uppfattning som människor med humor har. Och det är bra

  SvaraRadera
 8. Jag tittade på Marcolio/Robert Roasten live, du var grym som vanligt!

  Angående C. Frode: Jag skulle säkert kunna hålla med om en del av det hon sa om det varit formulerat i en krönika någonstans. Det finns något i det där att jaga ett skratt var 20 sekund som gör det svårt att vidga humorn. Problemet låg som jag ser det främst i att det var helt fel tid och plats för denna monolog. Dessutom blev det nog tyngre än hon föreställt sig att framföra det hon hade tänkt sig med en så uppenbart besviken/fientlig publik.

  SvaraRadera
 9. match.martin. tack. Men publiken var inte fientlig utan ville ha skratt. Sen är ju ROAST formatet sånt att det skall vara kul var 10 sek. Och det visste alla som kom dit. Sen om vi lyckades är vårt ansvar. Men visst kan man köra utan skratt men då måste det vara ett annat forum.

  SvaraRadera
 10. Jag blir, bara förbannad, på, hur ifrågavarande Aftonbladets skribent, använder: ",".

  SvaraRadera
 11. Cecilia Frode var genialisk, men det var utanför de oskrivna ramarna för programmet. Det var inte hennes fel enbart. Produktionen måste sätta ramar eller acceptera "frilansare". Jag läste någonstans att hon var som en Andy Kaufman, och jag håller med. Vem fan vet var han var egentligen? Och det är ju det som är så spännande, var och en får avgöra. Jag väljer att tro att hon gjorde en ståupp-skådespelarinsats - utan glimt i ögat. Det märks ju tydligt när hon bygger upp en poäng som hon inte får hem, då tar det HENNE hårt.

  SvaraRadera