måndag 31 maj 2010

Som ett hommage till sista avsnittet av Roast på Berns så ger jag er roasten av Johan Rheborg! Mycket nöje.

Johan Rheborg. Nu är det din tur!

Jag har fått tag i Tomas Alfredsson dagbok från när ni repeterat Drömmen om Herrön på Dramaten. Den skulle egentligen heta Män som hatar kvinnor men det namnet var upptaget.

Här har jag Thomas Alfredsons dagbok.

7 Maj 2009

I dag började vi repetera Drömmen om Herrön. Jag får inte kontakt med Johan Rheborg. Han säger att han aldrig sett mig tidigare eller vet vad jag gjort och undrar om jag sett Fyra nyanser av brunt. Jag berättade att jag regisserade den. Då fnös han och skrek: jag har jobbat med Chevy Chase har du?

3 augusti

I dag fick jag kontakt med Rheborg. Jag hade morötter med mig till repetitionerna. Han sa att han ville smaka på en. Jag sträckte en morot mot honom och han kom lite blygt mot mig. Han åt moroten ur min hand. Det känns som han börjar lita på mig.

5 augusti.

Rheborg informerade oss alla att han hädanefter vill bli kallad Bukefalos. Han hade fradga kring munnen och en hatt gjord av hönsnät och popcorn. Han sa att den hade tillhört Ingmar Bergman.

19 augusti.

Efter att vi i två veckor kallat honom för Bukefalos heter han Rheborg igen. Men han vägrade repetera innan vi alla skrivit under ett papper på att ingen av oss jobbat på judiska teatern. Eftermiddagen var trevlig.


1 september

Idag ville Rheborg göra alla sina repliker med en megafon cyklandes på en enhjuling. Jag börjar känna en viss frustration i resten av gruppen. Efter repetitionerna ville Reine Brynolfsson hoppa av. Jag lovade honom att jag regisserar Änglagård 4 om han stannar. Jag är i helvete.

16 september.

3 dagar till premiär. Nu hotar Robert Gustafsson hoppa av ifall Rheborg inte börjar använda toaletten istället för en undangömd hink bakom kulisserna. Schyffert säger att det bara är ”teater pirr” men ändrade sig efter att Rheborg flög på Malin Ek och kallade henne ”Der alte Jude.”

18 september.

1 dag till premiär. På grund av svininfluensan vägrar Rheborg ta i hand utan vill att vi hälsar genom att gnugga våra penisar mot varandra. Andres Lokko gillade idén men jag vägrar. Detta är ändå Dramaten och inte Stadsteatern.

19 september

Vi hade vår sista genomgång innan kvällens stora premiär. Vi strök Rheborgs monolog och fick ner pjäsen från 4 timmar och 20 minuter till 2 timmar och 45.

Här fortsätter anteckningarna ännu:

Premiärfesten: Rheborg är så glad. Jag fick en Kenny Begins dvd, en Hjälp dvd, en Håkan Bråkan dvd, Flera parlamentet dvd:er och en Fyra Nyanser av Brunt dvd. Han tycks inte komma ihåg att jag regisserat den. Han verkar inte veta att jag regisserat Drömmen om Herrön heller. Han frågor hela tiden om jag hade bra plats i salongen och vad jag tyckte om regin och ljussättningen? Jag antar att cirkeln är sluten. Nu skall jag hem och skriva manus till nästa Killinggäng projekt: Änglagård 4.

Puss o kram och tack för att jag fick äran att Roasta dig!

13 kommentarer:

  1. Kanske det var den orsaken att jag hade roligt på Korjaamo. Jag förstod ingenting om din so- called finska ;)

    Marjaana

    SvaraRadera
  2. Antagligen. ha ha. Hoppas du hade skoj. Lepakkona tacka efteråt iallafall och var glada.

    SvaraRadera
  3. Nice one that roast!

    Marjaana

    SvaraRadera
  4. Jaa,det var mycket bra. Har show i Helsingfors på sommaren? Kanske kunde jag komma igen.

    Marjaana

    SvaraRadera
  5. Mina keikkor i Finland är 5/6 jazz and stand-up adams sali helsinki
    11-12 kuopion komediafestivaalit
    17 juli kirmot i saarijärvi
    thats it liksom. Tänkte vara ledig i sommar

    SvaraRadera
  6. ÖÖJ ! du är SÅ jävla härlig !! tror ja dör...

    SvaraRadera
  7. Oukkis, tack för info :) Go´natt för dig och hej !

    Marjaana

    SvaraRadera
  8. Nyfiken på ditt roliga annorlunda bloggnamn, varför just burberry fields forever?
    Linn

    SvaraRadera
  9. Ja, det beror på att alla finlandssvenska flickor entid alltid gick i burberry halsdukar och det ansågs att burberry är finlandssvenskarnas nationaldräkt och så blev det ett skämt på det att ta strawberry fields forever låten och göra den till burberry. så är det. Hoppas du är nöjd med svaret

    SvaraRadera
  10. Aha Okey. Kul!
    Absolut är jag det, tack
    Kommer definitivt att fortsätta läsa om dina upptåg =)

    SvaraRadera
  11. roligaste roasten någonsin! oh gud vad jag skrattade

    SvaraRadera
  12. ^
    I
    I
    I(en annorlunda pil)

    förra inlägget var från Johanna, ny läsare på bloggen. ville bara säga det liksom

    SvaraRadera
  13. såg att du redan hade en kommentator som hette johanna (ja,lite sotis blev jag). så nu byter jag till att heta johanna från enskede. ska inte stalka dig mer nu. gör det mer imorgon istället =)kram kram

    SvaraRadera