tisdag 19 maj 2009

Tisdag

Kära blogg i dag är det mulet och regnsjukt därute. Vad gör det när man kan sitta inomhus och skriva. Jag måste skriva en tv-grej om Finland vs Sverige. 8 X 2 minuter material. Fan, det lät lättare när jag tackade ja. Idéen är lite att leka med tanken att hur skulle Finland och Sverige sett ut om vi ännu var ett och samma land som för 200 år sedan. Ja, det är uppgiften. Har ni tankar så hör av er! All hjälp behövs. Tack/Kiitos.

14 kommentarer:

 1. ikea kanske skulle sälja bastun.

  SvaraRadera
 2. Bra där. Nu börjar vi komma igång.

  SvaraRadera
 3. Inga finlandsbåtar/ruotsinlaivoja. Fester på Rysslandsbåtar i stället?

  SvaraRadera
 4. fira midsommar till tonerna av lordi istället för små grodorna

  SvaraRadera
 5. Framförallt så skulle maj månad genomlevas utan de där jobbiga huggen i mellangärdet och sura uppstötningarna när landslaget i ishockey spelar VM... Även post-VM depressionen skulle bytas ut mot nånting annat. Svenskarna skulle äntligen ha lärt sig dricka sprit.

  SvaraRadera
 6. och Åland hade haft Stockholmsveckan istället för Gotland! * LOL *

  SvaraRadera
 7. Kombinationen magväska och sandaler + sockor hade internationellt setts som något "hippt", och fungerat ungefär som nordens motsvarighet till kilten.

  SvaraRadera
 8. Ha ha. tack för bra kommentarer. fortsätt gärna skicka in om ni kommer på några ny idéer. jag fundera själv på att om finland tillhörde sverige så skulle vi inte bara vara usla i hockey och fotboll men vi skulle också ha världens sämsta jaktplan i världen.

  SvaraRadera
 9. Det skulle också finnas en massa finskspråkiga stiftelser, finansierade av gamla ugriska rövarkapitalister som vill snygga till sitt rykte för eftervärlden, som skulle slänga pengar på vilken liten kulturförening som helst i Salla bara de gör lite buskisteater på det utdöende språket Finska.

  Jörn Donner hade varit kulturminister för minst tre olika partier i det samlade rikets regering.

  Åland hade ansökt om medlemskap i Schweiz.

  SvaraRadera
 10. Alla i Sverige hade gått omkring med knivar på sig. Knivslagsmål i hockeyrinken.

  SvaraRadera
 11. Om vi vore ett land...skulle Åland vara vår egen Guantanamo då?

  SvaraRadera
 12. Efter fylleknivslagsmål skulle vi alla sitta i en ring och prata om våra känslor, hållandes varandras händer. "Det kändes inte så bra, då du knivade mig, Jussi." Tårar valfria.

  Hiillosmakkara skulle ätas med bestick och linneservett i famnen, och med dijonsenap som krydda.

  SvaraRadera
 13. Svenskar skulle kunna säga mer på finska än
  Ei saa peittää.

  SvaraRadera