tisdag 3 augusti 2010

Mumin i 3D


Var igår och kollade på Mumin i 3D. Den engelska verisonen med Stellan Skarsgård som Muminpappan, Alexander Skarsgård som Mumintrollet, Mads Mikkelsen som Sniff, Peter Stormare som snusmumriken och Max von Sydow som berättare. Jeesus sicket skit. Det lät som en bunt skandinaver som talade amerikanska. Plötsligt hade Mumindalen blivit utvandrarna av Vilhelm Moberg. Smålänningar i Minnesota på äventyr.

7 kommentarer:

 1. Jaha, det var det här som du "censurerade" i dagens HBL. Fast jag misstänker att jag skulle hålla med dig om jag hade sett den engelska versionen. Det blir väl att vänta och hoppas att den svenska versionen visas någonstans i H:fors...

  SvaraRadera
 2. Alltså, för mig finns det bara en variant av Mumintrollen och det är på finlandssvenska. Det ger mig en trygghetskänsla och får mig att tänka på min farmor. Vill jänkarna ha en engelskspråkig variant får de behålla den för sig själva enligt min mening. Och varför använder man sig av alla nationaliteter utom finska i denna version?? Nä, jag hoppas nog över denna.

  SvaraRadera
 3. Mumin e Mumin o man kan int ändra på den saken...vägrar titta på nån jenkki-mumin, ja sku säkert bråta av besvikelse!
  Finlandsvensk mumin ska de vara....eventuellt kan jag titta på finsk me mina halvsyster-barn för dom fattar ingen svenska...

  SvaraRadera
 4. Anonym: Ja, jag hoppas verkligen att den visas på bio också.

  Mayumi: Den finskdubbade versionen har premiär på fredag. Och den finlandssvenska: vete fåglarna.

  Jootje: För mig är mumin väldigt finlandssvenskt. Så inget annat språk fungerar. Vill verkligen inte läsa mumin böcker på andra språk heller. Men de funkar säkert bra på andra språk men jag vill inte läsa.

  SvaraRadera
 5. Om mumin ska göras på engelska är det ju helt naturligt att det görs av nordbor med våra nordiska accenter. Säkert bidrar det till den äkta muninkänslan (som fi-svenskan gjorde i sverige). Däremot skulle jag inte vilja utsätta mig själv för att lyssna på det. Jag vet inte hur du klarade det André ;)

  (Hälsar Tove Ø, inte Tove J från graven..)

  SvaraRadera
 6. Tove: Men nu lät det som familjen skarsgård var med i en gangster film och stormare i fargo. bara konstigt.

  SvaraRadera
 7. Hmm.. det låter nog inte som en speciellt hög muminfaktor, måst medges..

  SvaraRadera