tisdag 30 juni 2009

Mera sommar och skärgårdsstämning


Från Sjön Suger inspelningen. Både jag och den riktiga kameramannen filmar från följebåten. Lennart Jähkel och Johan Ulvesson åker träbåten Sola. Programmet filmades in på holmen som syns där. Minns fan inte vad holmen hette. Någonting med skär. (vilket är jätte ovanligt i skärgården)
Lennart har precis fått bastun igång. Det ryker mysigt ur skorstenen. Johan och Lennart badade bastu och simmade men finnen ville varken basta eller bada. Ingen lust för den delen heller att visa kuken på kanal9. Det är en liten kanal men liten är också...
hej hej skön tisdag.

måndag 29 juni 2009

Sjön Suger

Hasse Ingemansson som regisserade Sjön Suger visade sig vara hammondisten i The Creeps. Det var ett jäkligt bra partyband. (har jag hört, själv var jag 14 år när de slog igenom och bodde i Finland så såg aldrig dem.)
En bild på Hasse nu.



Och The Creeps (1991 tror jag):

Lennart Jähkel styr båten.


Så jäkla vackert med skärgård och soligt väder.

Jag och Henry Rollins

söndag 28 juni 2009

Söndag i luften

Hej hej. Jag har inte uppdaterad för jag var i mina hemknutar för att träffa min kompis Tim som var på besök från Madrid. Skulle gärna ha lagt upp lite bilder men nu har datorns bluetooth bestämt sig för att inte fungera så det går ju icke då. Men jag var i Stockholm to-lö. Var med i inspelning av Sjön Suger. Ett feelgood/matlagnings/snacka skit program med Lennart Jähkel och Johan Ulvesson. Skit skoj hade vi i Stockholms skärgård. Så har trevliga bilder som jag inte kan visa pga datorstrulet. Ni kan fantisera roliga bilder? Programmet går i höst på kanal 9. På flyget hem till Helsingfors träffade jag Henry Rollins som var på väg till någon festival. Har en fin bild på oss men den får också ni fantisera. hej hej

fredag 26 juni 2009

Det var så här allt började del II

Hösten 2006 var det slut på mina rapporter från Finland och istället tog jag över Henrik Schyfferts roll som programledare i Veckans Nyheter. Jag tyckte det var så satans nervöst att leda ett program i Sverige och dessutom ta över en plats som Schyffert suttit på. Detta är ett av de få klippen som finns på nätet.

onsdag 24 juni 2009

Det var så här allt började våren 2006


Jag filmade in grejer i Helsingfors och skickade dem till Stockholm eller så gjorde jag en telefonare. Att mitt namn var felstavat gjorde ingenting för jag var med på TV i Sverige!
Inslaget handlade om att Sverige hade slagit Finland i Ishockey finalen.

tisdag 23 juni 2009

Nu börjar amerikanska komiker bli trötta på perfekta o tråkiga Obama (som inte bjussar på sig själv)

Har nämligen fundrat länge på när det skall vända!

Araber vs Amerika

Har börjat läsa på en ny bok. som heter Flickorna från Riyahd. Den handlar om unga arabiska kvinnor och män. Kom plötsligt att tänka på när jag var i Quatar och denna låt spelades hela tiden. Vi var ute och åka i öknen och vår chaufför älskade allt som var från Amerika i musikväg. Denna hörde vi säkert som var tredje låt i öknen. Enjoy!


Tisdag

har börjat väldigt somrigt. Klockan är nu 10:30 och min termometer visar +20 grader. Nice! I dag blir det 2 TV-möten men det är först halv 4 så jag hinner bra ligga lite i solen. Nu hoppas jag att detta väder håller i sig lite. Och vara så här i Stockholm på torsdag för då skall jag dit!

måndag 22 juni 2009

Måndag!

I dag har jag lunchat med min kompis Stan och skrattat åt en fiktiv man som börjat tvätta vägskyltar på fritiden och han gör det stad för stad i alfabetisk ordning men också varje vägskylt i alfabetisk ordning. (Guess you should have been there)

Sen låg jag på takterassen i gassande sol och läste Håkan Nessers "kim novak badade aldrig i genesarets sjö" Jag gillade boken. Rekommenderar den som sommarläsning. Lättläst och lite spänning och lite naket. Om jag läser en hel bok på en eftermiddag så är den lättläst och bra för annars ger jag upp. Hoppas er måndag varit skön.


Midsommar bilder



Här är jag på takterassen på Fredag kväll.

Här är Hannele.

Här en vinnare vid namn Perret.
Här har festen fortsatt på lördagen till Esbo.

Mister Cool.

Hoppas er Midsommar var lika kul!


söndag 21 juni 2009

Hej alla överlevande

jag tror jag kommer bli mig själv efter 2 dagars festande. Roligt som fasiken hade varit men min lever och njurarna skriker. Vi spelade TP och jag vann!
Min bluetooth på macen krånglar så kan inte lägga upp några bilder.
hej hej

torsdag 18 juni 2009

Lilla onsdag

Måste kanske ta ner glädjen från förra inlägget. Det är väldigt ovisst om Lilla onsdag fortsätter. Ni kan ju skicka mail till YLE/FST5 och kräva att det kommer en säsong till.

Trevlig Midsommar alla kära läsare/följare.

tisdag 16 juni 2009

Nu var det slut.

Sista Lilla onsdag sändes för en timme sedan. Nu känns det lite vemodigt faktiskt. Det var ett roligt projekt och både jag och Thomas har lärt oss mycket om hur man gör TV när man gör allt själv. Men det ser ut som om vi får en andra säsong så på det sättet behöver vi inte skicka Lilla onsdag till den finlandsvenska tv-programhimmelen där Morjens, Ögonaböj och TV serien 16 vilar.
Här är vår logga:

Fanns ju liksom en finlandssvensk idé med den. Treenighetskyrkan i Vasa, Domkyrkan och Yle i H:fors och Åbo slott. För er som missade.

Ikväll klockan 21:30 på FST5

Dagens andra under

Joggade 30 min i duggregn. Trodde jag skulle dö. Sista 10 min var en dödsdans. Men jag är ok nu.

Yles sidor har ändrats så kanske man kan se Lilla onsdag här eller så är det spärrat för alla icke i Finland boende.

Nu är klockan 05:30

Vaknade och kunde inte somna om. Så nu har jag läst HBL och druckit pulverkaffe. Det är nog ganska skönt med morgonlugnet. Fåglarna har inte vaknat och det vilar en skön stillsammhet därute. Hoppas er dag blir fin! 

måndag 15 juni 2009

15 juni 2009

+9 grader varmt och blåsigt. Nice. Detta drömde jag om i Januarislasken då det var +9 grader och blåsigt. Min brorsas unge åkte i dag på lägerskola. De skall tälta en vecka. Grattis!

roligt roligt.

söndag 14 juni 2009

böcker

Nu har jag köpte fyra böcker på Stockmann. Det var 20% på alla pocketböcker. Nu känner jag mig intelektuell. Snart kommer böckerna samla damm på min bokhylla och titta på mig varje gång jag går förbi och sucka: varför läser du inte oss?

lördag 13 juni 2009

Vilken fest

Det gungar i huvudet ännu också. Kursträffen var lyckad. Shjit vad kul att se sina gamla kursisar 10 år efter att vi gick ut skolan. Det är bara jag och en till som inte har barn. Fan vad de snackar barn som har dom. Nu är det lördag i luften och jag måste få lite mat i mig. hej hej 

fredag 12 juni 2009

Torsdags rajtantajtan på Sveriges Ambassad med fortsättning.


Här har vi Stefan Holm som konferencier. Det började trevligt med lite mat o lite vin. Sedan kom en äldre SFP politiker och började med att tacka Lilla onsdag. Sen tog politikern lite tibaks det med att säga att Lilla onsdag är dåligt. Det är så dåligt så det bli bra. (ni måste tänka er att denna politiker är väldigt rund om fötterna o lullig och kvinna) Sen upprepade hon att Lilla onsdag är så dåligt så det blir bra 4 gånger. Jag tackade som den artiga och väl uppfostrade pojken jag är. 
Sedan gick jag och Peppe och Magnus till Rafla och drack lite vin och snacka allt mellan himmel och jord men mest varför de skall gifta sig.
Eftersom Peppe och Magnus är arbetande människor så gick de förståndigt nog hem men då började jag vara i SFP politikerns promillehalt och jag fick för mig att jag skulle fortsätta att festa lite. Vilket jag gjorde. Och med besked för jag har fyllekockat bacon och ägg som är så gott klockan 3:00 på natten och sedan har jag somnat i soffan. I dag blir det fortsättning för i dag har jag Teaterhögskolans kursträff. Det är 10 år sedan vi gick ut skolan. Hej hej förståndiga människor.

torsdag 11 juni 2009

Torsdag

Nu har jag gått en powerwalk och jag känner mig enbart trött. Tanken är väl att känslan skall vara pigg och ivrig efter det? Känns som om jag fått mjölksyra i hjärnan. I kväll skall jag på Sveriges Ambassads gårdsfest. Kan ju bli kul. Stefan Holm skall hålla någonslags öppningstal. Hoppas han har höjt ribban! ( ha ha ha lite -60 tals humor) Så det är vad som händer i dag. 
min nya frisyr som är en kortare variant på min gamla frisyr som var en utvuxen jättekort frisyr.

onsdag 10 juni 2009

en vanlig onsdag utan överraskningar



Var hos frisören i dag. Hon berätta att hon nyligen var i New York. Fick själv lust att åka dit igen. The city that never sleeps.

Semester

Jag hade ett åtagande i går. Inte fler och inte färre. Jag skulle fotograferas kl 20:00 för Helsinki Comedy Festival. Det glömde jag bort eftersom det var det enda jag skulle komma ihåg. Så nu blev det inga bilder. Nu är det semester i luften eller demens. 

måndag 8 juni 2009

Doug Stanhope kommer till Finland. (detta är först i september men vill att ni vet det!)



23.9 Vasa, skafferiet at RITZ Biljetter från Studioticket
24.9 Jyväskylä, Seisomapaikka Biljetter kommer i försäljning i samband med Seisomapaikka-klubbens biljettförsäljning
25.9 Helsingfors, Peacock-teatern Biljetter från Lippupiste
26.9 Åbo, f.d. Domino Biljetter från Lippupiste

Lilla onsdag

En fin recension finns här! Lite kul ju. En trevlig början på veckan önskar jag er.

söndag 7 juni 2009

Kuopio klockan 01:02 i natt från hotellrummet. Vi är nog ganska högt upp i landet när solen börjar stiga upp vid 01 tiden


För övrigt gick mina två gig i går så otroligt bra så jag vet inte hur jag skall förklara dem. Jag var helt enkelt bra. Publiken var iofs också väldigt på så det blev en bra synergi. Ha en skön söndag alla som tittat förbi.

lördag 6 juni 2009

Kuopio. Full och glad!

Mitt gig igår gick jätte bra och sedan var det fest. Jag är ännu också lite vilsen i dag. Klockan 20:00 har jag första giget och andra vid 21:00. Det blir kul. Mitt gig i går var på en teater och så hittade jag detta. Bilden är från 1995. Året då jag kom in på Teaterhögskolan. Skit mysko och att se sig själv. Enjoy! 


fredag 5 juni 2009

Tjohoo. Fredag i luften

Giget gick bra igår fast det var på finska. (tack alla som undrat) Nu blir det fortsättning på det för nu skall jag åka upp till Kuopio på stand-up festival. Mer info här! Nu vet jag att ingen av er kommer komma dit men berättar det nu ändå. Har ett gig i kväll och två på lördag. Ha en skön fredag. Jag har sån här fiilis just nu:




Skön video någon har gjort med volvo bilar som kraschar. PoK.

torsdag 4 juni 2009

Grand Casino

Nu skall jag hoppa in för Mika Eirtovaara på Grand Casino Comedy Club. Får se hur det flyter med finskan i kväll! I Amerika har ju staten som en ursäkt för all oppression mot native americans alltså indianer gett dem rätt att öppna kasinon. När skall finska staten som ursäkt för alla oförätter mot samerna låta dem öppna kasinon i Lappland? Kasino Joik? Kasino Järp. Kåta Kasino? 

Vilken dålig konsert md Johnny Winter

Dessutom fick jag nedsatt hörsel på vänstra örat. De spelade med så jävla hård volym. Satans albinotroll.

Johnny är den ljusare på bilden.

onsdag 3 juni 2009

Ett klipp från tisdagens Lilla onsdag (2 juni 09)

Detta är den längre versionen som inte kom med till tisdagen. Mycket nöje!


hej hej

hej. Hoppas er onsdag varit en lyckad en. Jag har inte gjort så mycket idag. Fotograferats för en turné jag skall göra i höst i Finland. Och kolla en film som hette Appaloosa. Fattar varför den inte gick på biografer utan direkt till DVD. 
Nu skall jag på konsert. Johnny Winter på finlandiahuset. Jag har ingen aning om jag kommer gilla det. Ha de gött.

tisdag 2 juni 2009

Lilla onsdag avsnitt 6

Oj vad tiden går snabbt när lilla onsdag snart tar slut. Dan Bäckman besöker Sibbo Gymnasium. (mitt gamla gymnasium) Jee. Det blev väldigt roligt. Och många roliga upptåg utlovas i programmet så check it out i kväll 21:30.


Efter lördag kommer söndag.

Från min terass. Det var en skön söndag. Jag drack några öl i solen och tittade på när andra människor roade sig på hög höjd. The alians are coming!



måndag 1 juni 2009

Bildkavalkad

Jason Rouse. Giggade alltså med Mårten Andersson, Özz Nujen och Jason på Raw fredag och lördag. Det var jäkligt bra shower.


En glad kurd är en bra kurd. 
Jag har alltid tyckt att jag har ganska lurviga ben men sedan träffade jag Özz. 

Jag har alltid tyckt att jag har ganska lurviga ben men sedan träffade jag Özz. 

En kurd till  som hette Darin. (heter väl det fortfarande) Han gjorde ett suprice uppträdande på fredagen. Med sin radio hit. (otrolig hit för jag minns varken vad den hette eller hur den gick)

På lördagen var min kompis och min ungdomsidol Fredde Granberg och kollade. Det var han som var med i Ronny och Ragge i tiderna. Vi drack lite öl och myste så där som man bara kan mysa män emellan när man är i Sverige.

Så ett lyckligt veckoslut med två goa gig och mycket festande. Nice bananas. Tack till alla som kom och kollade på Raw. Over and out!