torsdag 27 maj 2010

Nu skall ni få hela Gotlandsroasten som jag gjorde åt Babben. Den kortades lite i TV men nu får ni läsa den i sin helhet. Mycket nöje!


Jag är en stor Gotlandsvän. Därför har jag sammanställt lite fakta och information om Gotland ur olika böcker.

Skall man besöka Gotland skall man helst gör det på våren eller sommaren. Då är gotlänningarna glada och ystra. Man skall ändå vara försiktig med att idka älskog med dem för de kan bli väldigt efterhängsna. Det tror nämligen att sex inbegriper en fribiljett till fastlandet, 12 getter och 7 famnar ved.

Gotländska kvinnor är väldigt passiva under själva parningen när däremot männen gråter högt under samlaget för att på så sätt hedra sina mammor som oftast står brevid och stampar takten.

Man får aldrig röra ett gotländskt barn för då kommer modern att känna en främmande lukt och då överger hon barnet.

Gotlänningar är ganska skygga och blir lätt skrämda av oljud. De blir väldigt attraherade av blänkande föremål och kan te sig tjuvaktiga om tillfället ges.

Många tror att gotländska är en dialekt. Men det är så inavel låter.

I de norra delarna av Gotland förekommer så mycket inavel att en del nordgotlänningar med tiden blivit tvåkönade. När däremot gotlänningarna i de södra delarna är för hårt avlade så har de instabilt psyke och kan inte stänga ögonlocken.

Gotlänningarna tror också att Hoburgsgubben och Jesus Kristus på nåt sätt hör ihop. Därför heter deras frälsare hoburgsjesus. Deras religion är som en primitiv variant av scientology. Att ha balanssinne och två ögonbryn räknas också som någonting övernaturligt på Gotland.

Om du är turist på Gotland så är det bästa sättet att närma sig en gotlänning att tuta i en näverlur och locka dem till sig med enris och brännvin. Och när du hittat en som du gillar så har du en vän för livet.

Ni som vill känna att ni lever, pröva också gärna en gotländsk pojkhora. Man känner igen en gotländsk pojkhora på deras läte: “Siuga, siuga, tjiugu kriuna” Pojkhoreri är helt lagligt under vinterhalvåret för att främja vinterturismen.

Den 28 mars går Norden över till sommartid. Utom Gotland, som går över till medeltid.

Gotlänningar är fascinerade av eld på ett närmast efterblivet vis. Man får aldrig låta en gotlänning röra tändstickor, nyårsraketer eller glödlampor.

Gotlänningar har inga naturliga fiender eftersom det varken finns älg eller grävling på Gotland. Därför delar gotlänningen näringskedjans första plats med karljohanssvamp.

Saker som skrämmer gotlänningar är: rinnande vatten, djur som kan flyga och Hoburgsjesus.

Musikinstrument som får Gotlänningar på gott humör. Bjällror fästa på en käpp och ljudet som uppstår när man blåser i en tom flaska.

Och när man har denna information i bakfickan så är det inte svårt att älska Babben Larsson. Tack för att jag fick roasta dig.

9 kommentarer:

 1. Du var så bra i fredags på Norra Brunn, bäst som alltid :) du kommer väl dit igen i höst? Är fortfarande väldigt besviken att du inte ska vara med på Fjäderholmarna i sommar... du får komma som gäst den gången när jag ska dit istället, för att kompensera (inte för att det är ditt fel... det var ju de som marknadsförde med ditt namn...) ;) /M

  SvaraRadera
 2. Det är ganska läskigt, jag kan typ höra din röst i mitt huvud när jag läser... Haha.. Jag såg när du gjorde det på TV, vilket självklart var bra!

  SvaraRadera
 3. Fan, vad jag skrattade just. Tack! Jag hörde också din röst i skallen då jag läst det. ha ha

  SvaraRadera
 4. Haha jag dör så kul, ska genast skicka till min gotländska kompis.

  SvaraRadera
 5. Som gotlänning skrattar man högt åt detta. Genialt!

  SvaraRadera
 6. Ha haa! Helt underbart! Du är ett geni, heja!

  SvaraRadera
 7. Tack för alla snälla och fina kommentarer. Det värmer.

  SvaraRadera