måndag 24 augusti 2009

fotboll med och av kvinnor

Det är damfotbolls EM i Helsingfors. Det syns inte på nåt sätt någonstans. Ingenting i Helsingfors gatubild tyder på att det är ett gäng kvinnliga fotbollsspelare från olika länder i stan. Är Finland så grabbig att man inte ger synlighet till detta fenomen? Var är alla damfotbollsentusiaster? Kanske borde man titta in på gaybarerna?

8 kommentarer:

 1. Med tanke på kvalitén på fotbollen, så är det förståeligt. Och jag citerar en person på ett diskussionsforum. Inte är det damlandslaget som drar in pengar. Det är nog alla herrlandslag.

  SvaraRadera
 2. Skaffade just biljetter till kvartsfinalen som spelas i Åbo. Nu är det bara att hoppas på att Finska laget fortsätter vinna och spelar i just den kvartsfinalen.
  Annors... Var du med i napakymppi på 80-talet?
  http://www.youtube.com/watch?v=DTLxtNoAGgQ

  SvaraRadera
 3. Enbacka, hur drar herrlandslaget in pengar när de inte ens klarar sig förhållandevis lika bra som kvinnorna?

  Jävligt synd att kvinnorna inte får publicitet. Och kvalité? Kom igen.

  SvaraRadera
 4. Till Enbacka: Så dålig är nog inte kvalitén. Och pengarna vet jag inget om men tycker att själva EM borde på synas nån stans.
  Till Anders: Ja, vi får hoppas. Juu, jag var med i Napakymppi på 80-talet. Det var då jag bodde i Hyvinge och var desperat och älskade färgen gul.
  Till Inka: Hejsan!

  SvaraRadera
 5. Herrlandslaget drar in pengar just därför att herrfotboll är hundra gånger större och kvalitétsmässigt bättre än damfotboll. En VM-kvalmatch med herrlandslaget drar 38 000 personer. Finlands damlandslags öppningsmatch i EM drog 16 000 (tror jag det var). Och det var publikrekord.

  Jag håller helt med om att damfotboll får för lite publicitet, men att jämföra med herrfotboll, det tycker jag inte om. Jag låter väldigt könsdiskrimerande när jag säger allt detta, men jag för endast fram lite fakta blandat med mina åsikter.

  (och för att förtydliga; kvalitén är inte dålig i Dam-EM, men jämfört med motsvarande för herrar så är det ju lite som att jämföra korpserien och Allsvenskan.)

  Förlåt på förhand.

  SvaraRadera
 6. Stötte på ukrainska laget på morgonens cykeltur till jobbet. Jiihaa.

  SvaraRadera
 7. Dom var nog i bortre Tölö dom flesta, iaf till Finland-Danmark matchen i söndags. Såg Danmarks stora hejarklack traska Mannerheimvägen fram i sambatakt med trummor och allt!

  SvaraRadera
 8. Jag älskar er som bryr er och hejar. Det betyder mycket för mig eftersom jag inte kan vara där. jag åker till sthlm imorgon.

  SvaraRadera