onsdag 8 juni 2011

Läste den klart idag.

Vad kan jag säga. Läs den. Den är helt fantastisk. Den beskriver en 16 årig pojkes strävan att bli man. Jag minns själv hur man i den åldern såg ner på vuxna samtidigt som det ända man ville bli var just vuxen. Hur man ville klara sig själv med sina impotenta verktyg. Hela ens livserfarenhet var baserat på hur man sett vuxna bete sig och ens tankar på att bli så annorlunda än hur dom var. Hur den sexuella frustrationen tog sig form i en nedvärderande ton i den ena stunden och i ett övermod i den andra.
Jag tyckte själv att denna tid var jobbig. För det är i den åldern som ens föräldrar börjar lita på en och man har ändå så mycket rädsla för att göra dom besvikna samtidigt som man vill vara en rebell. Man har liksom den mjuka sidan samtidigt som det smärtar att visa den.
Jag märker nu att det finns en orsak varför jag inte recenserar böcker utan sysslar med komik. Vittu jag skriver dåligt och kan inte formulera mina tankar. Men vad gör det. Jag tjänar mera än en recensent. Wuhuu.
Men ifall ni inte läst boken så är The Catcher In The Rye perfekt sommarläsning. Också för tjejer. Ni kanske kan förstå oss pojkar lite bättre!

7 kommentarer:

 1. Jag tycker du formulerar dig just bra om den boken. Men byt inte bana för det, ok?

  SvaraRadera
 2. jag skulle just skriva som samma sak som Anna. Fint inlägg.

  SvaraRadera
 3. jag tycker också att det var en fin posting!

  SvaraRadera
 4. Jag måste nog läsa om den, inser jag. Jag läste den för många år sedan för att jag måste (kurslitteratur) och då blev jag bara irriterad på Holden Caulfield och tyckte inte alls om boken. Jag tror jag skulle ha lite mer tålamod med honom idag.
  Så det var en fin recension, den fick ju mig att vilja läsa boken!

  SvaraRadera
 5. Tyckte också det var bra skrivet, dock är du nog ändå bättre på stand up! Jag läste boken för flera år sen. Minns att jag tyckte första halvan va bra, men att resten va ganska slö. Kanske jag borde läsa den på nytt med din analys i bakhuvudet.

  SvaraRadera
 6. Tack, fint skrivet. Jag ska läsa The Catcher in the rye på nyt på sommaren.

  SvaraRadera
 7. Jepp, bra skrivet. Men din stand-up är ännu bättre skriven :)

  SvaraRadera