fredag 31 juli 2009

Savonlinna/Nyslott

Då var man hemma efter en kväll med Opera. Såg alltså Cavallerina rusticana och Pagliaccio. Super tenoren Giuseppe Giacomini som Pagliaccio var helt otrolig. Det är en röst som inte kan beskrivas. Här är den operans kanske kändaste aria med Giuseppe:
Jag åkte till operafestivalen med min kompis Jan som är en stor operavän. Men jag tyckte att alla titta på oss som två homosexuella som gillar opera för det påminner oss om vår vän som dog i Aids.

Nå iallafall så måste jag säga att Nyslott var helt sjukt vacker. Alltså otroligt fint med vatten runtomkring och trevlig stämning. Synd att man inte känner någon där. Men nu är det fredag. Jiihaa.

torsdag 30 juli 2009

I dag åker jag upp till Nyslott för ooperafestivalen där

för att bl.a. lyssna till Cavallerina Rusticana. Ett litet smakprov:



Mera info HÄR!

tisdag 28 juli 2009

Fan det händer ju inget!

Skulle gärna ha någonting snitsigt att berätta men det händer fan ingenting av intresse just nu. Jag läser iofs en bra bok. Vindens Skugga av Carlos Ruiz Zafón. Mycket bra verkar den. Har läst ungefär hälften. Så det kan vara ett boktips. Och apropå boktips så skall ni läsa Dry av Augusten Burroughs. Oj oj oj vad bra den var. Sällan jag skrattar högt när jag läser böcker men när jag läste Dry skrattade jag högt och var tvungen att läsa om hans snärtiga formuleringar. Som stand-up comedy på papper ungefär. Ja ja, men den var bra.

söndag 26 juli 2009

Wuhuu.

Fick precis 9 poäng av 10 möjliga av två bögar på DTM´s terass. Inte illa en söndageftermiddag när man är på väg att föra tillbaka en hyrfilm till makuuni. Ifall ni är intresserade av stället så är det nordens största gaydisco. Mer info här!

lördag 25 juli 2009

Vet inte om någon lyssnade på radio vega men detta var en av låtarna jag spelade.



Så jävla vacker låt!

Detta händer idag på radio Vega:

"I Lördax på lördag mellan klockan 10 och 14 sitter komikern och musikfanatikern André Wickström i studion med Stan Saanila och spelar sina favoritskivor. Dessutom blir det en direktrapport från mörkaste Savolax med Eftersnacks egen Magnus Londen, Gösse Storfors rappoterar från Tall Ships race i Åbo, vi får höra en kalaskul dialektsaga från Lappträsk och så naturligtvis tävlingen i Dialektpanelen där lyssnarna kan tävla om vem av de tre panelisterna som ljuger så det strittar om det och vem som faktiskt vet något. Och mellan 13 och 14 är det dags för experttimmen där lyssnare kan ställa frågor om antikt och gammalt till Bernt Morelius. Telefonnumret är 0600-11 12 13. Allt det här och lite till på lördag mellan 10 och 14 i – just det, Lördax. "



hej hej

torsdag 23 juli 2009

Så här ser ring programmen ut i Finland!

rätta svaret är: bikinit (bikinis på svenska) Bilden är tagen igår natt kl 02:00. Ingen ringde in eftersom i dag på morgonen var det samma ord och 1000 euro på spel ännu också. Fan vad kul att stå i en kall studio mot en blue screen hela natten i bh och ingen ringer in och i ditt bakhuvud tänker du att den enda som tittar är nån snuskgubbe som spelar skinflöjt medans du pratar nonsens och ger ledtrådar.

tisdag 21 juli 2009

Hur allt började del IV

Efter "Sverige dansar och ler" var det dags för "Sverige pussas och kramas" (våren 2008). Min roll hade krymt lite men denna löjliga idé kom jag upp med. Hade länge velat driva med dessa "ring in" program. Och detta var resultatet.

Förövrigt är det Schyffert som "ringer in". Mina och hans skratt är helt autentiska eftersom detta var så urbota dumt och pubertalt.




och eftersom vi aldrig var snuskiga utan snusket var i tittarens öron så var vi tvungna att vända på steken i sista avsnittet.

Oj, detta är min känsla just nu.

tyvärr hittade jag inget bättre klipp men den duger. Skön låt.
Jag vill bara ligga i sängen och titta i taket.

söndag 19 juli 2009

Detta var min lördag natt.

fest på takterassen. Mycket folk och roligt som fan. Så roligt att min granne från nedre våningen kände för att ge mig ett brev där hon/han tyckte vi hade för mycket oljud på natten. Jag kan hålla med min granne. Vi hade mycket oväsen men det var roligt och positivt. Men kan tänka mig att om man vill sova en lördag kväll så förstörde vi det nöjet. Fantastiska nya bekantskaper hände igår. Till saken hör att min granne hade fest samtidigt som vi. Så musiken och oljudet blev dubblat. Men roligt som fan och kanske sommarens höjdpunkt för mig blev denna natt.D och Harri. Roliga typer båda två.
här var grannens fest. Det ser aggressivt ut men det var mycket kärlek i luften.

lördag 18 juli 2009

Här är gänget som skall göra Finland känt på Island.

Från vänster. Ragnar, Stan, André och Gunnar. Det kommer bli så jäkla kul. Tre killar med skäggväxt och en utan.

Rönnskär med Calle och Inka

idag var det rönnskär som gällde. Rönnskär är en liten holme utanför Helsingfors dit barnfamiljer, ensamstående och nudister åker för att tillbe solens Gud. Jag och min kompis D åkte dit för att träffa Calle och Inka. Det var varmt och alla 4 var lite skönt bakis. När vi var klara blev det mellandrinks på min terass. Och nu blir det diverse aktiviteter för alla fyra av oss. På väg hem från rönnskär. Gubben framför mig påminde mig om ett måshuvud.
Inka på mellandrinks på terassen.
Grafiker Calle på mellandrinks. En nöjd liten filur.

Hoppas er lördag blir finfin. Min har iallafall börjat på bästa möjliga sätt.

fredag 17 juli 2009

En dag med islänningar.

Hade besök av Ragnar och Gunnar Hansson. De skall filma lite tv i Helsingfors i augusti. Och jag och Stan skall vara med. Så igår satt vi och skrev och mot kvällen blev det lite rajtantajtan.
Ragnar i Koffparken.
Ragnar och Stan på Vespa.
Gunnar och Raggi vid hotellet Haven vid unionsgatan. Bra hotell förresten.

onsdag 15 juli 2009

Lilla onsdag säsong II

Vet inte om det blir av men jag och Thomas har börjat spåna idéer nu. I dag hade vi några ljusglimtarstunder. Om ni som sett programmet har några idéer eller tankar på vad ni saknade eller vill se mer av så hör av er.

Ett klipp som varit populärt på youtube:

tisdag 14 juli 2009

Jag vet att jag har fel i huvudet men jag tycker detta är vansinnigt roligt.

Kusinen från Sverige.

hela vägen från Stockholm kom min kusin till mig för att lösa sudoku. Igår blev det iofs lite vin så vi är lite draglösa idag. Nu gäller det att hitta på nåt kuligt att göra. Vad göra en tisdagkväll i Helsingfors? (eller vilken stad som helst?)

måndag 13 juli 2009

Tillbaka

i ett regnigt Helsingfors.

Har haft en superkul helg. Många pusselbitar föll på plats och några tappades bort men i det stora hela en skojig liten utflykt. Och nu lite bilder:

Det går inte att hälsa på Sampo Sarkola utan att man stöter på Pekka Strang.
Pekka med sin enorma flytväst.
helgens värdpar Sampo och Edith.
En glad Thomas på väg till stugfest på Nötö.
En cool Thomas på väg till stugfest på Nötö.

torsdag 9 juli 2009

i Åbo

Jag och Thomas sket i åbolandsskärgård eftersom det bara regnade och blåsigt var det också. Så vi tog en båttaxi och nu sitter jag på hotellet o skriver detta inlägg. Åbo är också blåsigt och regnigt så what the fuck is up with the weather? Men jag och Thomas har idéeat ny sketcher till en möjlig Lilla onsdag II.
Imorgon på morgonen blir det viking line till Åland. Jippii. Hoppas det är soligt i morgon. Så nu blir det antagligen blogg paus tills på måndag. Men who knows? Kram till alla som följer bloggen.

tisdag 7 juli 2009

Halloo mina vänner

Då var jag tillbaka en sväng. Rovaniemi var hur kul som helst. Tanja Poutiainen var och kollade på showen. På söndag var vi och spelade paintball. Jag sköt Pekka Jalava i ryggen så han fick ett vackert blåmärke.
En förväntansfull Pekka innan lördags giget.
En sönderskjuten Pekka efter paintball.
Jag och Tanja.

Nu åker jag iväg till Åbolandskärgård och Åland. Kommer tillbaka på måndag. Så en bloggpaus igen. Sköt om er kära fina vänner.


lördag 4 juli 2009

Nu åker jag till Rovaniemi!

har ett stand-up gig däruppe ikväll. Så ha en skön helg. Tar inte datorn med så vi hörs på tisdag igen.

fredag 3 juli 2009

Hur allt började del III

.
Ett smakprov ur "Sverige dansar och ler" (våren 2007).
Kanal 5 ville inte att Veckans Nyheter skulle fortsätta men de ville ha någonting med Henrik Schyffert, Erik Haag och lilla jag. Och det utmynnade i ett Brainstorming möte i Helsingfors i december 06 med ovannämnda och Tommie Jönsson. Då gjordes grovskissen till programmet. Och det blev detta.
Mycket nöje.

Brazilian on my ass

Här fixar Erik Haag en brazilian på röven min. Bilden är från tv serien "Sverige dansar och ler" där öppningsscenen alltid var jag som rakade röven.

torsdag 2 juli 2009

I luv Norge

Ni vet den där känslan när man ligger på beachen och plötsligt känner man sig hårig? Nu är det inte längre ett problem.
läs mera här om du är intresserad.

onsdag 1 juli 2009

Dagens obsession!



Satan vad bra detta är! Håll med? Ni också som bara tittar förbi utan att kommentera, visst är detta bra? (och johan sköld attacha detta i din blogg som finns här!)