söndag 29 januari 2012

Kolla in när jag intervjuar Peppe Öhman i Lilla onsdag.

HÄR!
Tyvärr kan man inte se detta om man bor utanför Finland. För Finland är ett skit land på det sättet!

Om man kan finska!

Helsingin Sanomat gillade!

fredag 27 januari 2012

R.I.P.

Pekka Jalava jag saknar dig så innihelvete! Hoppas andra sidan är bättre. Luv u man!

onsdag 25 januari 2012

Vi hade ett genomdrag igår!

Det var nog bra att vi hade det. Nu skall vi skriva om och göra bättre!
Premiär imorgon på Lilla Teatern!

måndag 16 januari 2012

En text för er som kan finska!

Meitä suomenruotsalaisia kohtaan on paljon ennakkoluuloja. Esimerkiksi se että me kaikki olemme hirveän rikkaita, elämme suomenkielisiä pidempään ja kesäisin me vaan purjehdimme ja laulamme snapsilauluja. Kaikkihan tietävät, että Suomen kaikki 300 000 ruotsinkielistä valloittavat meren kesällä tehtävänään purjehtia ja laulaa snapsilauluja. Ja snapsilaulu raikaa, koska joka ikinen suomenruotsalainen osaa vähintään 17 snapsilaulua ulkoa. Teidän suomenkielisten mielestä tämä varmaan vaikuttaa, kummalliselta, mutta kaikelle on selityksensä.

Suomessa on rumaa puhua rahasta, mutta ei suomenruotsalaisten keskuudessa. Me puhumme avoimesti siitä, miten paljon rahaa meillä on. Mutta miten me voimme olla niin rikkaita, kun emme tee rehellistä työtä niin kuin suomenkieliset? En varmaankaan saisi, mutta aion silti paljastaa teille, suomenkieliset ystäväni, meidän salaisuutemme. Aina kun suomenruotsalainen syntyy, tippuu taivaasta tähtönen. Kun tähtönen pääsee maan ilmakehään, se muuttuu hyväksi haltijaksi, joka tuo hopearahan lapsukaiselle. Kun lapsi täyttää 18 vuotta hän saa purjeveneen vanhemmiltaan ja hänen täytyy yksin osata purjehtia Ahvenanmaalle, pienelle saarelle nimeltä Kökar. Kökar-saarella asustelee nimittäin pieniä ruskeita lumottuja oravia. Saarelle saavuttuaan nuorukaisen on löydettävä peikko nimeltä Lill-Mattsson ja vaihdettava hopearaha oravaan. Mutta peikko Lill-Mattsson ei vaihda hopearahaa oravaan, jos nuorukainen ei lausu 17 snapsilaulua ulkoa. Kun nuorukainen on läpäissyt snapsikokeen, hän purjehtii oravan kanssa takaisin mannermaahan. Ja kun hän on tullut kotiin, hänen on hukutettava orava saunaämpäriin, joka on täytetty kamomillateellä, ja silloin lumottu orava muuttuu 100 kultarahaksi. Nämä rahat vaihdetaan Aktia Pankissa, ja ainoastaan Aktia Pankissa, euroihin. Riippuen vähän sen päivän kullan hinnasta nuorukainen saa suurin piirtein 950 000 euroa käteen. Mikä on ihan kiva starttiraha.

Aktia Pankista saa hän rahan lisäksi maagisen taikasormustimen. Taikasormustimen pienet sveitsiläiset albiino-kääpiöt ovat valaneet Matterhorn-vuoren uumenissa ja jos nuorukainen juo taikasormustimesta samaa kamomillateetä johon orava hukutettiin, hän ei koskaan saa alkoholiongelmia, peräpukamia, ripulia, migreeniä, ongelmia lonkkanivelen kanssa, liikavarpaita, kuivia huulia, tinnitusta, hyttysenpuremia, klamydiaa, huonoa kuuloa tai tarvetta tehdä itsemurhaa. Kuten arvaatte, jokainen suomenruotsalainen on juonut sormustimesta kamomillateetä.

Nyt ehkä ymmärrätte, miksi me elämme pidempään, olemme varakkaita ja rakastamme snapsilauluja ja purjehtimista. Ainut asia, jota kadehdin teissä suomenkielisissä, on teidän kykynne tarinoida. Sen taidon minäkin suomenruotsalaisena mielelläni oppisin.

torsdag 12 januari 2012

Det var länge sedan jag visa bilder på ungen!

Han växer och mår bra. Och är väldigt söt (tycker i alla fall jag)!

onsdag 11 januari 2012

Lilla onsdag.

Ifall ni missa första avsnittet och bor i Finland så kan ni se den HÄR!

söndag 8 januari 2012

Frukost buffé på hotell Thon i Oslo.

Jäklar att börja morgonen med sånt här. Jag lät bli. Kan ju inte vara en bra start på dagen?

lördag 7 januari 2012

Tips till alla!

Köp inte en ny soffa om ni har spädbarn. Kör med den gamla tills ungen kan hålla maten inne. Jag är så glad att jag inte köpte en ny när vi flyttade. Helvete den där lilla mannen kan spy som en riktig karl.

torsdag 5 januari 2012

Fråga!

Jag och Stan har en fråga. Har vi drömt eller var det så att på -70 talet i Helsingfors så fanns det porrtidningar hos herrfrisörerna? Nu vet jag att de flesta som läser denna blogg är födda på -80 och 90talet men kan ni inte fråga era föräldrar. Vi tänkte tala om det i vår show men ifall det inte stämmer så känns det kanske som att vi fejdar bort det! Tack på förhand!

onsdag 4 januari 2012

Vi jobbar på med De tio budorden!

Tom salong men icke tomma papper. Det blir nog någonting ännu! Jag lovar.

måndag 2 januari 2012

Min dag idag!

Tacka precis nej till Let´s Dance i Sverige. Är jag en våldtäktsman nu?

Arkivpärla får börja bloggåret 2012!