måndag 31 maj 2010

Som ett hommage till sista avsnittet av Roast på Berns så ger jag er roasten av Johan Rheborg! Mycket nöje.

Johan Rheborg. Nu är det din tur!

Jag har fått tag i Tomas Alfredsson dagbok från när ni repeterat Drömmen om Herrön på Dramaten. Den skulle egentligen heta Män som hatar kvinnor men det namnet var upptaget.

Här har jag Thomas Alfredsons dagbok.

7 Maj 2009

I dag började vi repetera Drömmen om Herrön. Jag får inte kontakt med Johan Rheborg. Han säger att han aldrig sett mig tidigare eller vet vad jag gjort och undrar om jag sett Fyra nyanser av brunt. Jag berättade att jag regisserade den. Då fnös han och skrek: jag har jobbat med Chevy Chase har du?

3 augusti

I dag fick jag kontakt med Rheborg. Jag hade morötter med mig till repetitionerna. Han sa att han ville smaka på en. Jag sträckte en morot mot honom och han kom lite blygt mot mig. Han åt moroten ur min hand. Det känns som han börjar lita på mig.

5 augusti.

Rheborg informerade oss alla att han hädanefter vill bli kallad Bukefalos. Han hade fradga kring munnen och en hatt gjord av hönsnät och popcorn. Han sa att den hade tillhört Ingmar Bergman.

19 augusti.

Efter att vi i två veckor kallat honom för Bukefalos heter han Rheborg igen. Men han vägrade repetera innan vi alla skrivit under ett papper på att ingen av oss jobbat på judiska teatern. Eftermiddagen var trevlig.


1 september

Idag ville Rheborg göra alla sina repliker med en megafon cyklandes på en enhjuling. Jag börjar känna en viss frustration i resten av gruppen. Efter repetitionerna ville Reine Brynolfsson hoppa av. Jag lovade honom att jag regisserar Änglagård 4 om han stannar. Jag är i helvete.

16 september.

3 dagar till premiär. Nu hotar Robert Gustafsson hoppa av ifall Rheborg inte börjar använda toaletten istället för en undangömd hink bakom kulisserna. Schyffert säger att det bara är ”teater pirr” men ändrade sig efter att Rheborg flög på Malin Ek och kallade henne ”Der alte Jude.”

18 september.

1 dag till premiär. På grund av svininfluensan vägrar Rheborg ta i hand utan vill att vi hälsar genom att gnugga våra penisar mot varandra. Andres Lokko gillade idén men jag vägrar. Detta är ändå Dramaten och inte Stadsteatern.

19 september

Vi hade vår sista genomgång innan kvällens stora premiär. Vi strök Rheborgs monolog och fick ner pjäsen från 4 timmar och 20 minuter till 2 timmar och 45.

Här fortsätter anteckningarna ännu:

Premiärfesten: Rheborg är så glad. Jag fick en Kenny Begins dvd, en Hjälp dvd, en Håkan Bråkan dvd, Flera parlamentet dvd:er och en Fyra Nyanser av Brunt dvd. Han tycks inte komma ihåg att jag regisserat den. Han verkar inte veta att jag regisserat Drömmen om Herrön heller. Han frågor hela tiden om jag hade bra plats i salongen och vad jag tyckte om regin och ljussättningen? Jag antar att cirkeln är sluten. Nu skall jag hem och skriva manus till nästa Killinggäng projekt: Änglagård 4.

Puss o kram och tack för att jag fick äran att Roasta dig!

Hallåå

Hej alla snygga.
I dag har jag bara gjort tråkiga grejer.
Ni som vill se Parlamentet kan kolla här!
Och så kommer ju sista Roast på Berns i kväll på kanal5. Det är nåt ihopkok av sådant som aldrig sändes och minnesvärda grejer tror jag. Är med på ett hörn.

lördag 29 maj 2010

Stockholm tur och retur.

I går åkte jag ju iväg till Stockholm för att spela säsongs avslutningen av Parlamentet. Åkte med norwegian.com. De är billiga som fan och det kostar extra att byta säte. Så jag satt snällt vid vingen.
Efter en jäkligt rolig inspelning gick vi till mitt stammishak på Birger Jarlsgatan: Spitfire. Var ute med Henrik, Råland och Lena-Fi. Det var sällsynt trevligt. (en liten överdrift har aldrig skadat och det låter roligare än enbart trevligt.)
I dag åkte jag hem igen och fick sitta bredvid motorn. Det var sällsynt trevligt.
Om 3,5 timmar har jag ett ståuppgig på finska. Måste förbereda mig. Ha en skön lördag era sällsynt trevliga läsare.

fredag 28 maj 2010

Sthlm och parlamentet.

Nu åker jag till Stockholm för att spela in säsongens sista Parlamentet!

torsdag 27 maj 2010

Nu skall ni få hela Gotlandsroasten som jag gjorde åt Babben. Den kortades lite i TV men nu får ni läsa den i sin helhet. Mycket nöje!


Jag är en stor Gotlandsvän. Därför har jag sammanställt lite fakta och information om Gotland ur olika böcker.

Skall man besöka Gotland skall man helst gör det på våren eller sommaren. Då är gotlänningarna glada och ystra. Man skall ändå vara försiktig med att idka älskog med dem för de kan bli väldigt efterhängsna. Det tror nämligen att sex inbegriper en fribiljett till fastlandet, 12 getter och 7 famnar ved.

Gotländska kvinnor är väldigt passiva under själva parningen när däremot männen gråter högt under samlaget för att på så sätt hedra sina mammor som oftast står brevid och stampar takten.

Man får aldrig röra ett gotländskt barn för då kommer modern att känna en främmande lukt och då överger hon barnet.

Gotlänningar är ganska skygga och blir lätt skrämda av oljud. De blir väldigt attraherade av blänkande föremål och kan te sig tjuvaktiga om tillfället ges.

Många tror att gotländska är en dialekt. Men det är så inavel låter.

I de norra delarna av Gotland förekommer så mycket inavel att en del nordgotlänningar med tiden blivit tvåkönade. När däremot gotlänningarna i de södra delarna är för hårt avlade så har de instabilt psyke och kan inte stänga ögonlocken.

Gotlänningarna tror också att Hoburgsgubben och Jesus Kristus på nåt sätt hör ihop. Därför heter deras frälsare hoburgsjesus. Deras religion är som en primitiv variant av scientology. Att ha balanssinne och två ögonbryn räknas också som någonting övernaturligt på Gotland.

Om du är turist på Gotland så är det bästa sättet att närma sig en gotlänning att tuta i en näverlur och locka dem till sig med enris och brännvin. Och när du hittat en som du gillar så har du en vän för livet.

Ni som vill känna att ni lever, pröva också gärna en gotländsk pojkhora. Man känner igen en gotländsk pojkhora på deras läte: “Siuga, siuga, tjiugu kriuna” Pojkhoreri är helt lagligt under vinterhalvåret för att främja vinterturismen.

Den 28 mars går Norden över till sommartid. Utom Gotland, som går över till medeltid.

Gotlänningar är fascinerade av eld på ett närmast efterblivet vis. Man får aldrig låta en gotlänning röra tändstickor, nyårsraketer eller glödlampor.

Gotlänningar har inga naturliga fiender eftersom det varken finns älg eller grävling på Gotland. Därför delar gotlänningen näringskedjans första plats med karljohanssvamp.

Saker som skrämmer gotlänningar är: rinnande vatten, djur som kan flyga och Hoburgsjesus.

Musikinstrument som får Gotlänningar på gott humör. Bjällror fästa på en käpp och ljudet som uppstår när man blåser i en tom flaska.

Och när man har denna information i bakfickan så är det inte svårt att älska Babben Larsson. Tack för att jag fick roasta dig.

onsdag 26 maj 2010

VEM?

Skall bli burberryfieldsforevers´s hundrade följare? Vi väntar med spänning!

Min Morgon.

Startade 05:50 mot studion. Vacker morgon var det. Helsingfors tomt förutom några sopgubbar, brevbärare och gårdskarlar.
Märks på ögonen att man inte är riktigt pigg så tidigt. Så hatten av till alla som de facto stiger upp och jobbar den tiden varje dag.
Efter sändning var jag mycket piggare. Tog en kaffe med Sonja (programledare) och nu är jag hemma. Skall försöka skriva en sketch eller två. Hur bandningen gick? Tja, helt ok antar jag. Ni kan titta här! Ni får hoppa till 1 timme och två minuter och så är jag med tre gånger under resterande tiden av programmet.

Min Morgon

Ser ut så här. Klockan är halv sex och jag är klar att gå till till bandningen av just Min Morgon. Jag dyker väl upp första gången ungefär 7:30.
Det är nog tidigt men det ser ut att bli en vacker dag. Så det ni! Hoppas Er Morgon är lika trevlig.

tisdag 25 maj 2010

I kväll är det Kim Herold som gästar Lilla onsdag.


Klockan 21:30 på FST5.
I morgon skall jag vara med i Min morgon. Kan ju bli skoj. Det behöver ni inte titta på eftersom det sänds så erbarmligt tidigt på morgonen. Men ifall ni råkar vara vakna så kan ni ju glutta.

måndag 24 maj 2010

Tog bara en bild från Lilla onsdag festen.

Men bättre än ingen bild alls. Festen fortsatte sedan hem till mig och vi höll väl på till 06:00 tiden ungefär. Så roligt hade vi.

lördag 22 maj 2010

Fina bilder från fönstret och fest.

jag tyckte att molnen var helt spektakulära idag.
Oändliga
och fulla av hemligheter. Typ så.
Nu skall vi ha Lilla onsdag fest. Alla om på nåt sätt varit med är bjudna. Skall bli roligt. Ha en skön lördag alla fina!

Tommix rular lite!

Detta är möjligtvis vårens, kanske t.o.m. sommarens roligaste inlägg!

fredag 21 maj 2010

Vilken inspelning!

Den var rolig! Vet så klart inte hur den blir nedklippt från 1 timme 15 minuter till 22 minuter. Faller mycket bra bort och så klart mycket bajs också. Men kul dag hittills. Om en liten stund blir det Norra Brunn. Kul. Hoppas det kommer mycket folk så där spontant eftersom den inte sålt så bra. Men jag har några polare som kommer ner för att kolla så det blir roligt att ta en pilsner med dem efteråt.
jag är en sådan jävla hobbybloggare när jag inte tog några bilder på Babben, Robin eller Gardell. Men ni får se på söndagen hur de såg ut!

PARLAMENTET IDAG!

Om ni vill komma och glutta på inspelningen så är det gratis. Kom till Borgvägen 3 (filmhuset) och säg att ni såg detta "erbjudande" på min blogg och sedan är det bara att njuta av inspelningen. Det börjar klockan 15:15. Jag sitter med Babben i det röda laget och i det blåa laget sitter Robin Paulsson och Jonas Gardell. Varmt Välkomna!

Sketcher från tisdagens Lilla onsdag!



Så blir det Norra Brunn i kväll också klockan 21:00. Kom för faan. Det blir roligt!

torsdag 20 maj 2010

Hejsan alla fina!

Om en och en halv timme gig på Norra Brunn. Jaa, det kan bli kul! Här e fint väder också. Ha en skön torsdag kväll!
Tycker förresten att Finnairs retroplan är sjukt snyggt!

onsdag 19 maj 2010

The Black Keys nyaste skiva Brothers är ute. Här en skön video!

Helsingfors är somrigt

Var lite rastlös så laddade ipoden med podcasts och begav mig till Koffparken och lyssnade på en grym intervju med Robin Williams. Så satt jag där och tittade på alla vackra människor. I dag kändes det som att alla var vackra. Jag kände mig som en knubbig snuskfarbror som satt och glodde på alla. Men jag hade inte stånd så det var kanske inte så farligt och jag hade också shorts och t-shirt. Så var ju faktiskt inte ens i närheten av ett pervo. Men blev lite det när jag skrev "stånd" precis.
Men titta så nöjd han är över att ha fått lite solens färg i nunan!

SOL

Det är 22 grader varmt och soligt. Jag är glad att jag inte jobbar på kontor. Men hoppas er dag blir super! Jag skall inte göra någonting innan klockan 19:00 då jag skall ha ett spånarmöte. Så nu ut i solen. Hej hej


tisdag 18 maj 2010

Nu

skall ni glömma ishockey och kolla på Lilla onsdag istället. Edith gästar oss! Jaa.

En undran.

Kolla någon på Roast på Berns i går? Vad tyckte ni? Jag kollade en stund på det men tyckte kanske inte att det svängde så mycket.
I kväll går Lilla onsdag på FST5 kanalen. Det är redan det femte programmet och i kväll gästas vi av skådespelerskan Edith Holmström.

måndag 17 maj 2010

Dagen i bilder.

Har hängt med Peppe och Vidde idag.
Lite kaffe och trevliga samtal. Sedan kom också Magnus och Lena-Fi.
Vi firar lite Norges nationaldag i Helsingfors också! Grattis Norge!
Trädet utanför mitt fönster börjar bli riktigt grönt! Nice.

söndag 16 maj 2010

Gårdagen och idag!

Vi har druckit lite vin med D och Magnus på min takterass.
Och en öl med Magnus i solen.
Min takterass sett åt ena hållet.
Takterassen åt andra hållet.
Lite Greklandsvibbar får man ju i solen.
Colin Murphy igår på scenen.
Pekka Jalava igår på scenen.
Vilken helg kära människor. Trevligt som fan. Hoppas er helg var solig, varm och mysig!

lördag 15 maj 2010

Suddiga och dåliga bilder men men

Satt på en brygga med Teemu och dödade tid. Kom kanske på en ny rutin?
Men fan vilket väder. Jag blir lite små lycklig av det. Ni skall ha en skön lördag! Om två timmar skall jag jobba. Jeee.

Solig men tråkig lördag

Tavatstehus torg. Dödar tid i en liten men solig stad. Först giget först klockan 20:00 och nu släpar jag mig själv hit och dit. Här finns inget att göra! På bilden lyssnar jag på Finntroll. Man blir glad av det.

fredag 14 maj 2010

Soligt Tavastehus

Träffade Paula, Silja och Belinda från W&TComedy som hade picknick i parken. Satt en stund med dem.
Var och åt på en dålig grek med Teemu och Jacke. Nu dödar jag tid. Mitt första gig börjar halv elva och mitt andra gig klockan 12 på natten. Good times. Men vädret är nice!

Tavastehus.

Nu skall jag åka till Tavastehus. Hmm. Wish me luck!

torsdag 13 maj 2010

Soundgarden!



Jaa, de är tillbaka! Här kan man se mera!

Revy på Lillan.

Skriver revy till Lilla Teatern tillsammans med Stan Saanila, Anders Slotte och Anna-Lena Laurén. Har idétorka så ifall ni har några lustigheter eller bra situationer man kunde använda sig av så hör av er. Jag är tom i bollen och inget känns så där sjukt festligt just nu.

onsdag 12 maj 2010

Manala.

Gjorde ståupp på Manala. Gick så där. Svårt att hitta den rätta rytmen på finska. Är helt nöjd eftersom jag nu har 20 minuter nytt på finska. Så är lite glad men det kan bli mycket bättre. Hoppas ni har haft en fin och skön och varm kväll.

SOL

Vad trevligt med sol. Man blir lite glad. Nu borde jag ta mig i kragen och sluta sitta i morgonrock framför datorn och bloggsurfa och börja skriva sketcher och ståupp istället. Det nappar inte alls. Först måste jag nog gå till nån krog och äta. Jaa, måste skjuta på allt viktigt först.

Sketcher från kvällens Lilla onsdag!



Jag har nån jävla bugg som gör att jag inte får youtube klippen mindre fast jag försöker. Ni får helt enkelt dubbelklicka på dem så ni kommer till youtube och kolla dem därifrån.

tisdag 11 maj 2010

I dag

Har jag deklarerat klart. Wuhuu. Fan vad jag hatar sånt. Sedan har jag försökt skriva ståupp eftersom jag måste ha 20 nya minuter på fredag på Nordens största ståuppfestival tomaatteja tomaatteja. Har skrivit kanske 3 minuter med skratt 3.10. Varför skall det vara så svårt att skriva skämt? Har mycket idéer men får inte till dem. De är som uppslag men ingen tvist eller poäng.
På kvällen var jag och kollade på en "Magic" en show som blandade trolleri med slapstick av och med Robert Jägerhorn. Blev på gott humör av den. Sedan försökte jag igen spåna ståupp med mina finska kolleger Ilari Johansson och Teemu Vesterinen. De sade att mina uppslag var bra men att de saknar tvist och poäng. Så att det där... kan bli en kul helg.

Såg någon Lilla onsdag? Va he ti naa?

Tisdag den 11 maj 2010

Nu finns Claes Malmberg roasten på youtube i fem delar. Här är den första! Ni kan kolla del 2-5 sedan. Kolla speciellt del två med Ola Söderholm.
Och så är det ju dags för Lilla onsdag ikväll. Kvällen gäst är Eva Wahlström. Boxaren, glädjespridaren och mamman. Här kommer ett litet klipp där hon deckar motståndaren och vinner sin första professionella match. Detta hände i år efter att hon var med i Lilla onsdag där hon talade om att bli professionell istället för att boxa på amatörnivå för VM medaljer. Alltså i kväll klockan 21:30 på FST5.

Hitta ett klipp från kvällens roast med mig!


Sorry för reklamen i början. Satans kanal5.

måndag 10 maj 2010

Roasten av Claes Malmberg!

Hur verkar det? Kan inte se den i realtid i Finland! Ola Söderholm dödade live i alla fall.

Ibland måste man tejpa fast nån och tvångsmata den födelsedagstårta!

Det var vad jag gjorde till Klaffen i dag! Inte för att han hade födelsedag men för att vi kunde göra det. Det var sadistiskt gjort men ack så roligt. Det var alltså en sketch vi filmade in i dag med Tommix. Kul dag! Synd att jag inte har några efter matningen bilder.

God morgon.

Måndag i luften och trött som fan. Hoppas ni får en bra dag. Jag skall jobba lite på en pilot till ett tv-program. Kan bli riktigt kul.
Missa inte Roast på Berns ikväll på Kanal5. Det är mitt sista uppträdande i Roasten. I kväll får Claes Malmberg känna att han är älskad och omtyckt.

söndag 9 maj 2010

Parlamentet i kväll!

21:30 finska tid och 20:30 svensk tid skall ni, som har, knäppa på TV4 och se lilla mig sitta tillsammans med Henrik Hjelt när vi tävlar emot David Batra och Hasse Brontén. Det var en kul men lång inspelning. Vi spelade säkert in närmare en och en halv timme som klipps ner till "ynka" 23 minuter. Glad att jag inte klipper programmet. Men tror det blir habil tv-underhållning.
Glad morsdag alla mammor men särskilt min mamma! (det är morsdag i Finland i dag)

lördag 8 maj 2010

Jaaa!

Ni alla som har Sveriges TV4 måste kolla på Yrrol i kväll klockan 23:55 (finsk tid). Den är så jävla bra. (eller så kommer jag ihåg den i alla fall) och imorgon på Parlamentet. Talade med producenten och han var nöjd med våra insatser igår. Jaa. Gjorde precis en grym ståupp på finska! Grym på det sättet att jag inte kan uttrycka mig så bra på det språket men fick ungefär likadan respons på grejerna som på Norra Brunn så jag e jäkligt nöjd.
Idag när jag tog flygbussen hem från Helsingfors Aerodrom så var det Helsinki city run på gång. Det kändes lite roligt att titta på alla hurtiga samtidigt som jag kände mig som en fet tamkatt på ett fönsterbräde som tittade ut.

Jaaaaa!

Nu var det en kväll som hette duga. Isak Jansson var kvällen konferencier och han var grym. Dominik Henzel hade också en mycket bra kväll. Eller det var länge sedan jag såg honom så kanske han tyckte det bara var en ok kväll? Men allt som allt en sjukt rolig fredag. Men för mig kändes det som en revansch efter igår som nog inte var så dålig som jag vill få det att låta men nu kändes det som att skämten och tajmingen satt. Så jävla skönt. Nu kan jag inte sova för nu är jag glad. Tack alla som kom och kollade!
Och så tror jag Parlamentet kommer bli grymt på söndagen också för inspelningen var skön och publiken på hugget.

fredag 7 maj 2010

Godmorgon.

Jag var inte så nöjd med gårdagens Norra Brunn så kanske lika bra att ni inte kunde/ville komma. Sängen var jag nöjd med men stor som fan att ligga i när man inte får sömn. Tankarna har åkt runt i huvudet om varför det ibland är så jävla svårt att få publiken med sig in i sin egen värld. Men i kväll blir det andra bullar. Så i kväll kan ni komma om ni vågar!

torsdag 6 maj 2010

stockholm, vingar och hotell

Först fick jag min sedvanliga vingplats men på Finnair denna gång.
Men sen blev jag glad då jag fick mitt rum på hotell Hellsten. För övrigt ett bra hotell. Här kan jag mysa i natt efter mitt dunder uppträdande på Norra Brunn. Kommer ni dit eller?

Insomia igen

Ja, jävlar här sitter man framför datorn fast man försökt i omgångar sova. Har läst, kollat på tv och nu skrivit skämt men trött si det är jag inte. Fan vad jobbigt. Men om ni har vägarna förbi så jobbar jag på Norra Brunn i dag och på fredag. Klockan 21:00 börjar spektaklet. Kan bli kul. Kan också bli riktigt skit om det enbart kommer grekiska demonstranter som tror att jag är den Grekiska regeringen.

onsdag 5 maj 2010

Till alla som missade gårdagens sketcher ur Lilla onsdag.



Jag är med i Parlamentet nu på fredag.

Hejsan alla. Nu kan du vinna fribiljetter till Parlamentet nu på fredag. Busenkel tävling. Ni kan vinna fribiljetter genom att skicka ert namn och hur många ni blir till adressen: parlamentet@jarowskij.se och skriv att ni läst detta på min blogg. Och det är alltså nu på fredag. Jee. Annars får ni kolla på mig på söndag på tv.

tisdag 4 maj 2010

21:30 Lilla onsdag FST5 kanalen.

21:30 idag blir det lite Lilla onsdag. Ikväll är det Magnus Silfvenius-Öhman som är gäst. Det blev ett trevligt program. Om man loggar in på anywhere TV så kan man kolla programmet i realtid var man än bor.

såg det nu!

http://www.kanal5play.se/program/play/roastpaberns-s02e04

ber om ursäkt.

Roast på Berns!

Hur var den? Funka den eller inte?

måndag 3 maj 2010

Roligt om man kan finska.


programmet gjordes mellan 2003-2004. Mitt genombrott i Finland. Jag spelade en programvärd. Programmet var ett slags program när vi går igenom showen som aldrig visades. Här har jag gått med på att ta en Prins Albert i direktsändning.Till saken hör att jag int vet vad en prins Albert är. Men som sagt kul om man fattar finska.

Min Valborg i bilder.

På fredag var det bland annat hårklippning på bar llamas terass till mångas förtjusning. Ståuppkomikern Ilari blev vacker i håret av Tommy från Finlands Fab Five. Varför inte en spontanklippning med kökssaxar?
Sedan var vi på en mellanfest hos okända människor. Jag vet att killen hette Max och var från Sverige men vem han kysser är för mig oklart. Kanske hans svenska flickvän eller nån annan. Han var så där modellsnygg men vad han syssla med eller nåt annat om honom vet jag icke. Hans tjej var också trevlig.

På lördagen trodde jag att jag träffade Salem al Fakirs pappa men det var kändiskocken Markus Maulavirta som var på festhumör i en afro.På lördagen lekte vi pröva Andrés glasögon. Här har Denice dem på huvudet.Sen var det Calles tur att se snygg ut.
Innan glasögonprovning var vi hemma hos Calle och Inka. Calle sitter i köket och försöker prata i mobilen samtidigt som en glad jurist försöker trycka sina bröst i Calles ansikte. Eller något sånt.
Borde ha knäppt flera bilder men det finns orsaker som gör att jag inte gjorde det. Men en fantastisk helg allt som allt och vad glad jag är över att ha så fina vänner. De är guld varenda en av dem. Hoppas er Valpurgisnatt var trevlig med nya bekantskaper och gamman.