fredag 30 april 2010

good times.

Hmm. Jag har en 37 årig kompis som sov över. Han var med igår. Han spyr as i write this. Good times.

Så där ja!

Nu har man varit hos frisören bakfull som en gris. Det blev bra men jag talade innåt hela tiden och när jag gick sa frisören att jag skulle fortsätta festa när jag hade en så bra grund. Det betyder att jag luktade glädje och fest. Men nu är det Valborgsmässoafton. Ny frisyr, gammal andedräkt. Good times.
(jag var ute med umbilical brothers igår och fan vad det var trevligt. Därför lite tjing tjong kinaman feeling i dag.)

torsdag 29 april 2010

Umbilical Brothers.

Skall kolla på dem i kväll här i Helsingfors.
Lunchade med dem idag och är de var sjukt trevliga så det var ju kul.

Mera Robert och Max.

onsdag 28 april 2010

Mera Lilla onsdag.


Dessa fantastiska barnsagor för vuxna är gjorda av Ted Forsström och Kaj Korkea-aho. Ni kan se mera på pleppo.fi.

Och en Johans Glans till!

Lite Lilla onsdag till mina vänner i Sverige.


Johan Glans, Robert Gustafson och Max Forsman är våra superba sketch skådespelare. Vi hade helt sjukt roligt när vi spelade in dem. Och det syns också i själva sketcherna.

tisdag 27 april 2010

LILLA ONSDAG

Kommer idag på FST5 kanalen. Alla måste titta! Jag sitter med fina och roliga Ulrika Bacher.

och ett litet smakprov från veckan:

söndag 25 april 2010

Bubblan och 5 minuter.

Jag vann Bubblan. Ja, det var verkligen en en vinst jag kan leva länge på.
Men är ni lite intresserade av att se hur Lilla onsdag ser ut så finns här ett litet klipp! Den kan man se även om man inte bor i Finland.

lördag 24 april 2010

Bubblan i morgon klockan 20:00 (svensk tid) på SVT.

Jag, Thomas Järvheden och Jovan Radomir är med i morgon i Bubblan. Vi stängdes in på yasuragi spa. Läs mera här om Yasuragi! Vi var avskurna från omvärlden. Vi fick inte ha mobiler, tv, internet, dagstidningar eller radio i rummen. Så vi var så att säga i en bubbla. På fredagen filmade vi in programmet där vi får frågor angående veckan som gått. Vi visste ju inget om vad som hänt så det var ganska kul faktiskt. Men det kan ni se i morgon på SVT1 klockan 20:00 (svensk tid). Läs mera här! Det är ett familjeprogram så förvänta er inte Roast på Berns humor.
Så det är orsaken varför jag inte uppdaterade bloggen eller svarade på mail och sms. Men jäklar vilket fint spa. På bilden ser ni en fräsch komiker efter att ha ätit god japansk mat, simmat, badat och fått massager. Mycket harmoniskt och skönt ställe. Tänker absolut åka dit igen.
Men nu Norra Brunn och lördagspubliken.

fredag 23 april 2010

Lite Roast på Berns.


Ville inte göra ett enda tjockis skämt om Babben eftersom alla andra skulle ha det. Så det blev att jag drev med Gotland istället. Skall berätta mera i morgon om varför jag varit frånvarande. Trevlig fredag på er alla!

måndag 19 april 2010

Hejdå!

Nu ser det ut som att det inte blir några uppdateringar på de inkommande dagarna. Så ha en bra vecka. Men så ni inte får alltför ledsamt efter mig så kan ni ju se mig:

I kväll är det Roast på Berns där jag är med! Kanal5 klockan 22:15. Det blir säkerligen roligt.

I morgon börjar Lilla onsdag. Kanalen är FST5 och klockan 21:30 börjar det. Det blir kiva!

På fredag och lördag är det ståupp på Norra Brunn med lilla mig. Det kan bli helt skoj.

och som en liten bonus senaste Daily Ape:

Insomnia, David Cross och Babben.

Jag får ej sömn. Eller jag sov typ 2,5 timmar och vaknade upp redo för Stockholm maraton kl 03:00. Så nu har jag har läst på "I drink for a reason" av David Cross som jag köpte i Amerika. Den är pretty god damn funny. Har alltid gillat hans alternative comedy. Ja, det är vad den kallas därborta. Skrev inte på engelska för att visa att jag kan lite engelska utan för att den kallas så. (undrar om alla fatta det nu?)

I dag blir det visst Roast på Berns igen. Kanal5 kl. 22:15. Nu blir det Babbens tur att få sig kring öronen. Det var en ganska rolig inspelning så hoppas den ter sig bra på tv också. Synd för mig att detta avsnitt kom direkt efter Rheborgs eftersom jag gör en lite liknande grej på Babben som jag gjorde på Johan Rheborgs roast. Felix Herngren var sjukt rolig minns jag.

söndag 18 april 2010

humorlandskampen 2010

Det blev ju bra! Jag är så lycklig över dessa dagar. Roligaste dagarna på länge. Hör av er om ni har åsikter om kvällarna!

fredag 16 april 2010

Humorlandskampen 2010

Det var svin roligt i Åbo i går. Tack alla som var och kollade. I dag är det Svenskis som gäller! Klockan 19:00. Kom förbi vet jag!

onsdag 14 april 2010

Karis Bildkavalkad i Pumpviken.

Jag är tillbaka i landet men jag har en sådan jetlag så jag tror jag skall ramla baklänges. Men tänker ändå ge er bildkavalkad. För jag gillar er!
Här börjar en del av resan efter Florida. Vi hyrde en bil och körde från Boca Raton till New Orleans. Övernattade en natt i Panama City Beach.
I Kissimmee hånglas det. Tror jag.
Världens äckligaste rekka när vi körde genom bibel platserna Alabama och Mississippi. Även om jag vore hårt emot abort så skulle jag tycka att ingen skall behöva se på sånt här! Jävla kristna sickos.
Det står fis på hans bil. hi hi.
Galna Gunnar på Larry Flynts krog.
Coola Thomas på samma krog.
Lexus, Candy eller Jade eller nåt konstigt namn på jobb.
Trinity med mina glasögon.
Jag och Seven på pizza efter kvällens äventyr.
En hummer automat! Men du måste fånga dem först innan det blir mat.
De friterar för helvete allt i det där landet. Deep Fried Ice Cream. Sug på den!I New York träffa jag min fina vän Warren. Han brukade jobba som ljudtekniker för Saturday Night Live när det begav sig. Roliga historier om Belushi, Aykroyd, Chase och Billy Crystal.
På hemresan editerade Thomas lite Lilla onsdag när jag krampaktigt försökte skriva skämt till morgondagens Humorlandskamp. Läs mera här! Det har gått så där. Är bara trött hela tiden. Jävla jet lag.

tisdag 13 april 2010

Hej hej.

Nu skall jag mot Finland. Vi hörs i morgon igen. Allt gott goa människor.
En apsketch till.

måndag 12 april 2010

Roast på Berns 2010

Hur går Roasten? Är det roligt?


Prospect park i Brooklyn!

Årets första glass var en besvikelse. Det var en "pehmis" som smaka kaki. Men jag märkte också att GB heter Good Humor i Amerika. Och varför inte?
Vi träffade Andrea Reuter som hörde hemma här. I bakgrunden hennes kompis Adam. Han kasta american fooball boll med hans kompis Michael. De var alla tre trevliga.
Men Andrea blev också glad att vi hitta henne och hennes kompisar i parken. Se nu så glad hon blev att sitta med oss. Kan ju också vara det att det var 20 grader ute och vårigt. Eller min after shave eller mitt glada finska humör eller för att när finlandssvenskar träffar varandra i Brooklyn så är det som om Gud tittar ner och ler. Lite roligt är ju också att just nu klipper Thomas avsnittet av Lilla onsdag med just Andrea. Good shit.
I dag var vi på stand-up comedy på Comedy Cellar. Kvällens behållning var Greg Giraldo, Jim Norton och Colin Quinn. Mycket roligt. Nu på hotellrummet och kollar på amerikansk tv. Vittu, det suger.

söndag 11 april 2010

NEW YORK

Är här nu och det känns bra men är helt lat och orkar inte shoppa eller ens gå i affärer. Dumt kanske. Söndag i luften känns det som. Vi bor i Chinatown på hotell 91. Kan rekomnderas eftersom det är trevligt och framför allt billigt för att vara i New York. Så hade i minnet när ni kommer till N.Y. Har inga roliga bilder eftersom jag inte knäppt några. Men bjussar en bild på mig o Seven.

Nu i New York.

Bästa hamburgaren någonsin fanns i New Orleans på yo mamas. Jag körde en texas barbequ burger. Oj, jäklar vad bra den var. I går var det strippklubb med Thomas och Seven som gällde. Roligt som fan. Bilder kommer senare.
I dag har jag suttit på en svensk krog och sett Nina Persson från the Cardigans och Martin Kellerman som ritar Rocky inom 15 sekunder. Jävla svenskar som inte kan hållas i Sverige.

fredag 9 april 2010

Sista dagen i New Orleans.


Det är nog jätte mysiga och fina hus här i de franska kvarteren. Det kommer man inte undan.
Men skyltdockorna är modell Amerika vad det kommer till toppen. I morgon bär det av till stora äpplet. Kan ju bli kul. Känner ni att det är fredag i luften? Jag känner.

torsdag 8 april 2010

Jag på internetcafé.

försöker komma på några roliga sketcher men huvudet är tomt. Det kanske det som är meningen när man är på semester. Men börjar få ångest över humorlandskampen nästa vecka. Borde ha 20 minuter nytt material. He he. Har för tillfället 4 minuter idéer. Det tävlar man inte emot Johan Glans med. Satan.

Frenchmans street i New Orleans.

Onekligen ett av de intressantaste husen jag sett en bar i. Såg rivningsfärdigt ut men fest var det i nedrevåningen. Coolt.

onsdag 7 april 2010

New Orleans på dagen.

Det finns jätte fina hus här i French Quarter. Trevlig småstads stämning.
Men kvällarna är diametrala motsatsen. Då är det som Teneriffa eller Kos. Inslängare till strippbarer, pubbar, restauranger. Det enda som skiljer är väl att dessa människor inte lärt sig tomma fraser på svenska och finska.
För vackert för att vara sant. Sibbopojke äter Gumbo! (det är roligt om man är från Sibbo, trust me)
Hotellet har pool på 16:de våningen. Detta är utsikten när man lapar sol där.
Och här e själva poolen. Helt ok faktiskt.
I går var jag ute med Seven igen. Det blir sent när man är ute med Seven har jag märkt. Det blir också strippklubb när man är ute med Seven. Seven kan sina strippklubbar. Jag inser att jag på strippklubb är stand-up comedy in action. Kan bli nåt att dra på Norra Brunn i vår.
Thomas klipper vidare på Lilla onsdag medan jag sitter på internet café och uppdaterar denna blogg för att jag vill att ni skall kunna tycka: Den där Andrés blogg är inge vidare men han uppdaterar flitigt. Eller nåt åt det hållet. Ha det gött. Undrar om Seven vill gå ut ikväll?

tisdag 6 april 2010

New Orleans och apor.

Ja, här fanns det strippklubbar så till och med jag rodnar. Konstig stad indeed. Ett internetcafé hitta jag därav denna uppdatering. I går drack jag sprit med en biker som gick under namnet Seven. Vi måste ha sett roliga ut tillsammans. Han såg ut som en dörrvakt och jag som hans revisor. The begining of a beautiful friendship. Thomas klipper Lilla onsdag och jag botar krabbisen med en root beer. Den smakar listerin.

Har kommit en daily ape show ut igen. Ni som tycker de är tandlösa och tråkiga till er kan jag ge er lite bakgrundsfakta. De skall alltså vara till för att locka människor till Finlands "monter" på Shanghai world expo. Sketcherna fick inte innehålla svordomar, underbälteshumor, våld, ordvitsar, ingen kritik mot Finland eller andra länder och under inga omständigheter någonting som berör Kina som mänskliga rättigheter eller diktatur. Så under dessa premisser skulle vi skriva roliga, informativa och orginella sketcher. Så svar ja: de blir lite tandlösa då. Men om man vet dessa premisser så kanske de växer lite.

måndag 5 april 2010

God morgon från Panama City Beach.


Bildera tagna 07:15. Skönt att vara uppe med solen för en gångs skull. Vi tänker åka mot New Orleans nu men vet inte om vi kommer fram redan i dag. Kanske vi stannar i Gulf Breeze. Vem vet?

söndag 4 april 2010

Matbloggen

I går kväll var vi på mexikansk restaurang. Jag åt en Burrito som var stor nog att mätta ett helt barnhem.
Hej Burrito. Jag åt upp hela med en dåres envishet. I natt hade jag mat hallucinationer.
Thomas tog en fajitas som pyrde och osade nå så in i helvete. Min mobil fångar inte så bra oset men tanterna i grannbordet började hosta och gjorde fattigmans syremasker av servetter.

I dag säger vi hej då till Boca Raton och börjar ta oss mot Tampa. Vet inget om min internet tillgänglighet från och med nu så kan ta en tid förrän det kommer en uppdatering. Allt gott och sköt om er.

lördag 3 april 2010

Födelsedagskalas med "roliga" hattar.



Men sjukt trevligt blev det. Än en gång. Känner mig mör och glad i dag. Nu blir det nog lite beach och sol.

fredag 2 april 2010

i går var det fest.

Thomas visar segertecknet för han var designated driver.
Heikki och Sameli. Det är inte bara mörkret som gör bilderna suddiga.
Det är också en viss bloggmänniskas dryckesrördhet i Floridanatten som gör bilderna korniga.
I kväll fortätter festen.

Sol skall det vara på Påsken.

I går låg vi vid poolen.
I dag var det beachen som gällde. I dag såg vi flera 17 åriga tjejer med silikontuttar. Synd att Jesus dog för våra synder när han kunde varit här i Florida istället. Eller så var det på grund av det.

torsdag 1 april 2010

Glad Påsk! Jävligt bra låt med goer lyrik.


Somewhere along the way, my hopefulness turned to sadness
Somewhere along the way , my sadness turned to bitterness
Somewhere along the way, my bitterness turned to anger
Somewhere along the way, my anger turned to vengeance

And the ones that I made pay were never the ones who deserved it
And the ones who deserved it, they'll never understand it.
Yes, I know I'm going to Hell in a purple basket
'Least I'll be in another world while you're pissing on my casket...

How could you be, oh
So perfect for me?
Why can't you ignore, oh
The things I did before?

Somewhere along the way, exacting vengeance gave excitement
Somewhere along the way, that excitement turned to pleasure
Somewhere along the way, that pleasure turned to madness
But sooner or later that kind of madness turns into pain

And the ones that I made pay were never the ones who deserved it
Those who helped me along the way, I smacked 'em as I thanked 'em
Yes, I know I'm going to Hell in a leather jacket
'Least I'll be in another world while you're pissing on my casket

And all that I can do is sing a song of faded glory
And all you got to do is sit there, look great, and make 'em horny
Together we'll sing songs and tell exaggerated stories
About the way we feel today and tonight and in the morning...

How could you be, oh
So perfect for me?
Why can't you ignore, oh
The things I did before?

Take all your fears, pretend they're all true
Take all your plans, pretend they fell through
But that's what it's like...
That's what it's like for most people in this world
The rich or the poor Oh,
Muslims or Jews Oh,
When roles are reversed Oh,
Opinions are too..No oh oh

That's all I'm gonna say now
Before they come knocking on my door now

Hundbloggen del III

Det är helt sjukt men jag börjar varje morgon med att fråga Thomas, som generellt vaknar innan mig och tar ut hunden, om den bajsade. Och när han svarar ja, så blir jag lite nöjd och svarar bra med en löjligt medelålders röst. Jag börjar ogilla mig själv.

Här är bögfarfar ut med hunden.

Hälsningar från Hundbloggen.

Tog Vito ut en sväng.
Vi märkte vårt revir på 5 olika platser. Sen ville vi inte gå in.
Här bor han när vi åker någonstans för annars bajsar och kissar han inomhus. Jag glömde sätta in honom i buren på natten så han hade bajsat på badrumsmattan igen. Men jag lär mig också nåt av det här. Vad vet jag ej.