onsdag 31 mars 2010

Sånt här gör jag också när andan faller in.


För världsutställningen i Shanghai 2010. Välkommen till Finlandsburen i maj.

hallo 80-talet


Nu är det 2010. Men bra låt.

Florida dag 1 eller 2 hur man nu ser på saken.

I mitt förra inlägg skrev jag hur Vito gillar mig efter att jag tog honom ut för att kissa. Lite senare belönade han mig med att bajsa på badrumsmattan. Det var ju kul. Fan hur vet man när en sån här liten krabat behöver bajsa? Är det en gång per dag?
Vi har också svimmingpool. Vet nu inte om det är min grej men lite kul ju.
Här är Herrarna Lähdesmäki. Det är dem vi kom för att hälsa på. I kväll skall vi äta en bit mat med dem.

tisdag 30 mars 2010

Finland-Flordia 0-1

Så här såg det ut när jag och Thomas åkte iväg igår.
Det är slask som kommer ner!
Uuurk. Hur kan jag bo i detta land?
Fort Lauderdale 13 timmar senare.
Godmorgon på er. Varmt, sol och skönt här i Boca Raton.
Här är Vito. Vi tar hand om honom när vi stannar här. I dag har jag fört ut gubben för att kissa. Han gillar mig som en som gillar någon som ger en mat och tar en ut och kissar.

måndag 29 mars 2010

Amerika!

Om två timmar skall jag åka till Amerika. Så kan hända att det blir mera sporadiskt bloggat en tid fram över. Eller så blir det tvärtom? Fan, hur skall jag veta? Men skall i alla fall till Florida och New Orleans. Så har ni tips som man måste göra på de ställena så skriv.

Hej hej nu bär det av!

söndag 28 mars 2010

Helsingfors!

Ruskigt och dimmigt. Mmm. Nice to be home.

Tack!

Alla som sett oss på Raw Comedy Tour Live. Det har varit sjukt kul och i natt tog det slut. Men mera ståupp blir det såklart i framtiden. Puss och Kram.

lördag 27 mars 2010

Samma vy i dag från mitt hotellfönster.

Gårdagens vy finns här! Dimmigt värre o ruskigt är det. Yäk. Men giget kommer bli bra. Har ätit på Akki Sushi vid hörnet av Götgatan och Folkungagatan i dag. Jäkligt bra! Jag blev lite små lycklig.

Sista chansen!

och sista Giget på Raw comedy Tour Live. Klockan 22 på Göta Lejon. Det finns ännu några biljetter så kom för fan. Det har varit en fantastisk resa så det är med lite vemod jag kör mitt sista gig med detta gäng.

fredag 26 mars 2010

Fredag i luften med lite remixad Interpol.

STHLM

Jag är i Stockhom. Från mitt fönster ser jag medborgarplatsen. Trevligt. 6 och en halvtimme till gigget. Boring. Orkar liksom inte göra nåt. Det är ändå rätt så trevligt vårväder så man borde ju gå ut. Kom och kolla på showen om ni är i närheten.

torsdag 25 mars 2010

Jävlar!

Tändsticksmuseet här i Jönköping var stängt när vi kom dit. Öppet mellan 11-15. Jag var 32 minuter för sen. Satan! Jag kommer inte få sömn i natt.

I dag gäller detta! Death from above 1979!

Tack Växjö!

För ett bra gig och rysligt trevlig efterfest! Nu skall vi till Jönköping. Får berätta mer när vi kommit fram. Hoppas er Torsdag börjat bra.

onsdag 24 mars 2010

Växjö.

Nu är vi i Växjö. Hemstad till bland andra The Ark och Melody Club. Verkar vara en trevlig sommarstad. Kan ju bli kul? Showen är klockan 21:00 ifall någon från Växjö läser min blogg. Vi bor på detta hotell i hjärtat av Växjö.
Här är min säng för i natt. Där skall jag hosta och vrida mig i sömnen. Man kan säkert göra andra saker i den också men det var det första jag tänkte på. Vi är ju ändå på en RAW turné.

Göteborg.

Tyckte det var bra. Men jäklar var konserthuset är svår spelad. Alltså akustiken är gjord för klassisk musik och inte modern stand-up. Men publiken var nog nöjda. Kanske inte alla för vissa såg sura ut under mitt gig. Men de tyckte säkert om de andra komikerna så det är väl bra.
Febern har lättat men har ont i halsen och kommer en få en fantastisk hosta har jag på känn.

tisdag 23 mars 2010

Fy fan.

Nu har jag fått feber och ont i halsen. Varför? Jag skall ju gigga i Göteborg och vill inte vara sjuk. Men har ju ändå hållt på med ståupp en längre tid så det skall nog gå bra i alla fall. Är egentligen bara ute efter sympatipoäng från Er. Så öppna upp portmonnän och ge mig sympatipoäng.
Tack.

Skövde. Fy fan vad trevligt det var!

Lite bilder från hotellet Billingen.
Var lite Shining varning på hotellet.
Backstage på Skövde stadsteater. Jag gillar skylten på dörren två meter över golvet.
Tack alla som var och kollade. Det var en magisk kväll och otroligt lördags feeling fast det var måndag.

måndag 22 mars 2010

Skövde!

Jahas. Nu skall jag börja ta mig emot Skövde. Hoppas Skövdeborna har party stämning i sig fast det är måndag. Jag tror det kan bli ett bra gig.

Bilder från Lilla onsdag.


Jag intervjuar Magnus Silfvenius-Öhman. Bilderna är så klart från Thomas blogg. Mycket pekande med fingrar blev det tydligen. Tjing på er.

söndag 21 mars 2010

Snöblåst i Gävle.

I går var det 10 gradet plus men nu snöigt och jäkligt. Våren är inte ännu här. Fan också.

Bilder från mitt hotellrumsfönster. Vi skall åka till Sthlm nu för att ha en ledig söndag där. I morgon gästar vi Skövde!

lördag 20 mars 2010

I dag är det Gävle som gäller!

Var ute på stan och åt lite mat med Glenn och Soran. Örebro var helt fantastiskt igår. Vi festade till det ordentligt så jag känner mig lite trött men det kommer bli ett bra gig ikväll.

fredag 19 mars 2010

Vilket Rock and Roll gäng.

Lite bilder från färden mellan Sundsvall och Örebro.

Mårten "jag är trött och gammal" Andersson.
The Mongo Brothers: Soran Ismail och Messiah Hallberg.
Ahmed "the Prince of Sleepiness" Berhan.
Det var bara Kanadicken Glenn Wool och jag som var vakna.
Nu på hotellrummet. Jiihaa. Kanske jag skall sova lite nu?

Recensioner från Umeå.

Västerbottens kuriren och Västerbottens folkblad. Jag hade två gamla skämt och resten nytt så blev lite trött på den ena recensionen fast den är bra menad och fast hon tyckte det var kul. Men i kväll var Sundsvall ännu bättre. Trodde inte det skulle bli så men så blev det.
En bild av Sundsvall klockan 18:30 från hotellet.

torsdag 18 mars 2010

Sundsvall

Besöker vi i dag. Hade ett jävligt bra gig i går i Umeå. Publiken var med från början så det var lätt att gå på. Alla var vassa i går. Så om du är i Sundsvall så kom för Guds skull och kolla. 19:30 börjar spektaklet i Stadshuset.

onsdag 17 mars 2010

T.o.m. Oprah Winfrey tycker ni skall läsa Monika Fagerholm!


Läs om det här! Den Amerikanska flickan hör till mina absoluta favorit böcker och därför är det en självklarhet att Monika Fagerholm kommer att gästa Lilla onsdag denna säsong!

tisdag 16 mars 2010

Max och Robert i Lilla onsdag.

Jag har ju skrivit här på bloggen att vi har haft kul på Lilla onsdag inspelningarna. Här ett litet bevis. Max och Robert försöker ha en allvarlig intervju i finlandssvensk morgon tv.

Lite klart man hänger med från Parlamentet från 7 mars.


Nu skall vi börja jobba lite! God Morgon.

måndag 15 mars 2010

I dag fixat till alla Johan Glans sketcher.

Här e Johans vinjett.
och en bild från klippbordet. Vi har skrattat jäkligt mycket medan vi fixat till dem så det bådar gott. Men blir de roliga i själva programmet återstår att se. (Jag tror det!)
Hoppas er måndag börjat bra och att ni känner att våren är på antågande och allt blir snart helt super duper skönt och härligt.

Måndag igen!

Då är det bara att börja jobba. Kavla upp ärmarna och hugga i. Eller så vore det väl om man hade ett fysiskt jobb. Nu skall jag sitta och stirra på en skärm och klippa sketcher. Men det är också ett jobb. Ett ganska kul jobb. På onsdag börjar förresten Raw Comedy Club Live. Kom och glutta om ni bor i städerna vi besöker.

lördag 13 mars 2010

Back in Hellsinki!

Nu är jag i Helsingfors. Ja, här hade inget ändrat sig. Så inget nytt på den fronten.
Var ute med min kusin (hon i mitten) och hennes polare på Bauer på Götgatan och drack några pilsner i går. Trevligt som fan var det.
På Arlanda satt jag och tittade på hur människor trängdes i cigarettburen för att få röka. Extra skoj blev det när en tant i rullstol och hennes assistent skulle röka samtidigt med tre andra. Den där rökburen är som en monter på ett museum. "Så där som de där människorna röker nu, så kunde man göra var som helst förr i tiden." "I nästa monter ser vi en svartvit tv och månlandningen."

fredag 12 mars 2010

Aftonbladet just nu!

4 gram kokain i Göteborg! Jag ser så få orsaker att vara vaken i den staden.

STHLM


Tar alltid Arlanda express fast den är pissdyr men det är skönt att ta sig till och från Arlanda på 20 minuter. Det är lyxigt men ändå billigare än taxi.
Efter ett lyckat Parlamentet inspelning unnar jag mig ett glas rött på mitt hotellrum. Nice och skönt. Kolla parlamentet på söndag. Trevlig helg på Er.

Nu åker jag till Stockholm.

Och spelar in Parlamentet eller kanske en framtida musikvideo!

torsdag 11 mars 2010

Tack!

Tack för alla fina svar och tips. Jag skall försöka göra nåt av era förslag eller bara lägga ut bilder på mat, mig själv och överkörda djur när jag inte kommer på nåt! Men nu skall ni få en bild av Jocke som satt och klippte Lilla onsdag med mig i dag. Vi gjorde två härliga vinjetter med sång o gitarr. De var så dåliga så de blev nästan bra. Och så fejkade vi kissljud till en sketch. Jag stod och hällde vatten från en diskmedelsflaska (för det rätta kissljudet) på golvet och försökte hålla mig för skratt samtidigt som vi bandade in det. Vissa grejer är nog helt fantastiskt pubertala i Lilla onsdag. Man kan summera dagen så här: Vi har olika jobb helt enkelt!
I morgon Parlamentet.

onsdag 10 mars 2010

Fråga?

När man inte har nåt att skriva om på bloggen hur gör man då?

1: Inte skriva nåt alls och vänta till nästa dag?

2: Berätta att man inte har nåt att komma med?

3: Berätta vad man ätit?

4: Lägga ut ett youtube klipp (som ingen orkar titta från början till slut)

5: Lägga ut bilder från 3 år tillbaka utan orsak eller bara ta en dagens bild på sig själv fast man ser ut som en sminkad mört?

6: Lägga ut en fråga som jag nu gör och på det sättet ge bollen till er?

Vad gör en cool bloggare?

Lite bilder från editeringsgrottan.


Bilderna är från Thomas blogg och han håller alltså på att klippa ihop intervjuerna. Programmet han editerar nu är Sonja Kailassaari gäst.

tisdag 9 mars 2010

Hemma hos Öhman-Silfvenius


Gravidmonstret hade bakat bullar.
men söt var hon som vanligt och sedvanligt med bloggkameran i högsta hugg.
Och så klart var charmtrollet på plats.

Vad gjorde jag där då? Nå, vi var inte på tre man hand utan med oss var också Knatte, Fnatte och Tjatte. (jag har glömt ett namn av tre så därför leker jag att jag inte minns nåns namn) Vi talade om Rödbergen och Helsingfors och ortsnamn till en avhandling. Det var trevligt och intressant. Som att spela TP utan tärning och pluppar och alla var vinnare.

Hmm

I dag var alla Robert Gustafsson sketcherna vi klippte igår borta. Något problem med datorn och final cut programmet. Men vi hittade dem från någon safety copy som datorn automatiskt gjort så nu finns de igen. Fy sablar vilken mardrömsstart på dagen. Men allt är rätt så bra nu.

Godmorgon.

Solen skiner och nu skall jag jobba. Mycket trevligt med solljus. I går klippte vi på Robert Gustafsson sketcherna och de kommer bli helt sjukt roliga. Ha en skön tisdag för nu måste jag åka i väg.

måndag 8 mars 2010

Halloj tjejer!


jag vill önska en riktigt varm och fin kvinnodag till Er alla.

lördag 6 mars 2010

Fick mail i dag. Har inte svarat ännu för jag tror att det finns nåt lurt med Miss Ivon.



Hello,

How are you today? I hope you are fine. My name is Miss Ivon Kouma,26 years from Sierre Loene in West Africa.I am single girl looking for honest and nice person. Somebody who i can partner with .I don't care about your colour, ethnicity, Status or Sex. Upon your reply to this mail I will tell you more about myself and send you my picture. I'm sending you this beautiful mail, with a wish for much happiness. I am looking forward to hear from you.
Warm regards,
Miss Ivon

Lite skryt.

Det var hur roligt som helst i går. Jäkligt bra stand-up på brunnen. Fredrik Andersson var en bra konfa igen och Tobias Jacobsson körde en bra 15 minuter set och Lennie Norman avlslutade kvällen. Och André var också bra. Jag är så jäkla nöjd med mitt nya material. Publiken var också helt fantastisk. Sen blev det utgång. Lite seg i dag men i kväll skall det ståuppas på finska på Kaksi Kanaa. Wuhuu.

fredag 5 mars 2010

Lunch med Katarina.

Men det blev inte den här kinesen utan det blev sushi i stället. Sushi stället hade ett trevligare namn. Snart Norra Brunn och humor humor humor.

Godmorgon.

Har precis ätit hotellfrukost. Tja, det var väl sådär. Kollade lite på bostadssidorna. Jesus Kristus och Heliga Maria vad dyrt det är att köpa en lägenhet i Sthlm. Först kostar lägenheten 2,8 miljoner men sedan skall man ännu betala 3000-5000 kr varje månad för att kunna bo där. Ja, ja. I nästa liv. Ifall jag inte börjar snart få fakturera 20.000kr för klubbgig.
Tog förresten Finnair över i går. De tyckte att utsikt över vingen inte skulle slå hål i sidan. Hellre vingplats än däcksplats på Finlandsfärjorna som alla sitter fast. Det är snöigt i Sverige.

torsdag 4 mars 2010

Vilken kväll!

Ett utsålt Norra Brunn och människorna på gott humör. Fredrik konfade bra och jag hade ett mycket bra set (enligt mig själv) Testade nytt material och det satt mycket bra. Blev lite inspirerad att skriva mera nytt för i morgon. Så tack till alla er som var och gluttade i kväll.

Nu åker jag till Stockholm.

Skall jobba på Norra Brunn i kväll och i morgon. Kom förbi vet jag. I kväll med Johan Glans vilket är trevligt och i morgon med bl.a Lennie Norman vilket också är synnerligen trevligt.
Båda kvällarna konfas av Fredrik Andersson vilket är oerhört trevligt. Vilka trevliga dagar jag har framför mig.

onsdag 3 mars 2010

Min dag med Robert Gustafsson.

Axel Båth satt i Min Morgon studion som Finlandskännare.
Max Forsman var Min Morgon värd.
Så mycket om sketcherna kan jag inte säga men vi har skrattar kopiösa mängder. En rolig dag helt enkelt. Kommer bli bra sketcher av detta. Det var min dag det. Nu skall jag packa för min Sverige resa i morgon. Skall jobba i Sthlm tor-fre.

tisdag 2 mars 2010

Tisdag.

I dag har det gjorts sketcher. Hela 5 stycken. Varav en är riktigt rolig och de andra konstiga. Sen har jag köpt gubbyxor åt Robert Gustafsson. Vi skall filma i morgon lite sketcher till Lilla onsdag med maestro. Kan bli riktigt kul. Vad annat då? Nå, inget faktiskt. Det är vad jag uträttat i dag. Inte så mycket.

måndag 1 mars 2010

Min favoritlåt i Svenska melodifestivalen.


Är ingen sms röstare men om jag vore skulle jag spendera 5 kr på denna låt.

Jo, det var mina hemskaste 3,5 timmar!

Men nu är allt bra igen. Trodde verkligen att det var 21 december 2012 redan i dag. Men kan pusta ut för det var bara en databas som kraschat.

Måndag.

Har fan inget att komma med. Jag är helt tom. Dricker ett glas vin och stirrar på en vit sida som borde fyllas med roligheter. Hittills har jag kommit upp med noll. Det här är lika givande som att tala känslor med en autist.