fredag 30 oktober 2009

Antingen finns det för mycket japaner eller så är de trötta på vanlig TV?


Terrifying Sniper Prank on Japanese TV - Watch more Funny Videos

Detta är tydligen från en show där killen tror att han blir intervjuad för ett gäng

telefonförsäljare (eller någo liknande) Plötsligt hamnar han i ett skottdrama.

Det är då alltså dolda kameran där man skall se hur roliga miner en vettskrämd

människa gör. En människa som tror hans sista stund är kommen.

Hi hi. Asbisarrt. Enjoy!

(tack Stan för tipset!)

Mitä mitä mitä?

Är det Halloween i dag eller i morgon? Jag kan inte dessa amerikanska högtider och när man skall fira dem? Alla helgons dag är i morgon men Halloween?

På ingens begäran skall jag berätta vad jag har gjort idag.

I dag har jag vaknat och ätit frulle. Te och en smörgås. Sen kollat mail och läst HBL. Lyssnat på A-laget via nätet blivit irriterad för att jag inte kan lyssna på dem och skriva mailsvar samtidigt. Tagit en 1 timmes walk och lyssnat på två comedy podcast´s. Skrattat och hållit med under min promenix. Träffat Sonja K på lunch och blivit lite glad för hon e så fin och positiv. (såg biffen gå förbi lunchstället) Gått hem och gjort ingenting. Varit så uttråkad så jag blivit sömnig. Tagit e powernap på min spikmatta.Vaknat omedvetande om det är morgon eller kväll. Träffat Perret och skrivit på Lilla onsdag II som vi inte vet om blir av eftersom gubbarna på konstsamfundet inte gav pengar till det (av olika källor, eftersom de inte gillade programmet) Blivit sur och avig. Druckit ett glas vin på KOM teaterns restaurang utan att ha förbättrat världen. Gått hem druckit mera vin kollat på Rosa Bandet och igen tänkt att vittu svenskar kan göra galor jmfrt med finnar. Blivit lite berörd och arg eftersom detta inte finns i Finland. (I hjärta bröst). Skrivit email till Island om vad jag och Perry vill göra där nästa helg. Nu berättat det före er. That was my day.
Och för att göra allt lite trevligare vill jag lägga till en en bild på mina ljus på bordet.

onsdag 28 oktober 2009

UP

Idag har jag hållit ett föredrag i Åbo om ståuppkomik och skrivit humor på tåget mellan Helsinki och Åbo. Träffat min kompis Anna i Åbo och så mycket mer har jag inte hunnit med.
Såg denna film i 3D igår. Den var väldigt bra. Bra story och trevligt med 3D effekter. Se den!

Lilla onsdag säsong II

Vilka gäster skulle ni vilja se i Lilla onsdag nästa säsong? Och om ni har åsikter kring sketcher och medverkande i dom så får ni också gärna hojta till!

tisdag 27 oktober 2009

måndag 26 oktober 2009

Sista Roast på Berns för denna säsong.

I kväll får Sofia Wistam bajs över sig. Jag var inte särskilt nöjd över min egna insatts i denna roast. Dels för att det är jobbigt att roasta kvinnor (som inte är hard core komiker), dels för att Sofia inte såg ut som om hon tyckte det var så kul. Så det finns kanske en orsak att hon är med i sista programmet och inte i första. Min pappa kan via parabol kolla på kanal5 och han gillar programmet när däremor min mamma inte tycker det är särskilt kul. (pappa berätta)

men jag kan inte se kanal5 så hör av er med era tankar och frågor.

Lite bilder från min sista inspelningsdag.

Vi hade en scen att göra. Vi (Jörgen, Fia och David) kommer med taxi till Sveriges Riksdag och har en liten dialog på vägen och så för David syn på Martin och då väller alla minnen upp på en och samma gång.
Jörgen och Fia (jag och Tova).
Här blir Björn Kjellman regisserad med hård hand av Tova.
Mycket folk runtomkring hela tiden. Jag stod mest och frös. (och tog lite bilder)
Björns figur David är Folkpartist. Björn får oftast en apatisk min när man tar kort på honom. (det är så när man är kändis)
Eric Ericsson. Han spelar Martin som är socialdemokrat.
Det är så mycket fina människor bakom kameran också men fan det skulle bli för många bilder så jag nöjer mig med dem som syns på bioduken nästa år.

Ibland är det skönt och avslappnande att flyga.

Snutten är från när jag flög från Oslo till Stockholm. Vacker där uppe klockan 08:00.

söndag 25 oktober 2009

Fittans designhotell.


Jag är glad att jag bor ensam. Vem är så lös och ledig att den vill bajsa i en glasbur? Vad tänkte designaren. Hit skall ingen ta en brud!

lördag 24 oktober 2009

Oslos bästa hamburgare.

universitetsgatan någonting. Bara så ni vet! (Har ju iofs aldrig ätit dem nykter men tror jag skulle gilla dem då också.)

Det är ju inte lite dyrt att gå ut i Norge!

En öl på Latter: 68 norska kronor = 8,15 euro.
nattklubben där ingen var: inträde 130 norska kronor = 15,60 euro
en flasköl på samma nattklubb 78 norska kronor= 9,30 euro
Vi beslöt att detta ställe var skit så vi går vidare.
Nästa ställe inträde 100 norska kronor = 12,00 euro
en öl 70 norska kronor= 8,40 euro.
Full, glad och tacksam vill jag bjuda en whiskey till Stian som tog mig till Oslo. 2 whiskey (cheapest brand) 80 norska kronor styck. 160 norska kronor=19,10 euro.

72,55 euro blev kvällens saldo. Och då bjöd ju Stian på nån öl och garderob. men rätt så dyrt iallfall.

i svenska kronor 738.

Det är nu inte så att jag är snål eller gnidig (lite kanske) men jag vågar inte tänka vad en drink kostar i denna stad. Nu hoppas jag att jag vinner 5 miljoner på finska lottodragningen så kan vi dra ett streck över denna episod.

Men i rättvisans namn så var det ändå jäkligt kul och på vägen hem åt jag kanske världens godaste hamburgare.

Nu ut på stan och shoppa (he he) och så kanske skriva nåt nytt för ikväll.
kom på en rolig grej förresten. Man kan inte dansa maskulint till 80-tals musik. Rick Astley tutar på i bakgrunden så hur dansar du på ett maskulint sätt till det? Det finns liksom inget maskulint sätt att dansa till den musiken. Utan alla moves blir väldigt gay. (vad tror ni?) Kan bli roligt med illustration.

Jag är i Norge!

Oslo by night! Någonting som skulle vara "the shit" var inget vidare.
Stian som tog mig till Oslo. Sjukt kul kille men vi gick vidare och vi hade väldigt kul.
Jag på samma ställe. Som en vilsen inuit med glasögon.
Förövrigt kan jag berätta att mina nyinköpta skor var till ingen nytta. Det var torrt och inget regn eller slask i Fi**ans Oslo. Hoppas det blir skitväder i morgon.
Gonatt!

fredag 23 oktober 2009

Köpte kortskaftade gummistövlar med foder i. Nice Bananas!.

De har lovat regn och slask till Oslo. Vill ju inte bli våt om mina fötter när jag skall uppträda för oljemiljonärer.

torsdag 22 oktober 2009

Min Roast av Bert Karlsson

Oj var internationellt det kan bli!

Skall jobba fredag och lördag i Oslo på stand-up klubben Latter. En salig blandning tydligen med komiker från Finland, Canada, USA, Australien och Norge. Läs mera här! Så om ni är i Oslo och har vägarna förbi kom gärna och glutta på stand-up comedy.

En bra blogg till!


Finns här. "En man med skägg" skriver om böcker han läst och oftast är det barnböcker från 70-talet eller biografier. Väldigt underhållande läsning. Check it out!

Tjing tjong.

Här om dagen lunchade jag med Ulrika som är helt super trevlig och rolig. Hon har en väldigt fin blogg. För er som inte kollat den så råder jag er att göra det här! Hej hej.

onsdag 21 oktober 2009

Cecilia Frode i Roast på Berns

Vi tänker så olika. Aftonbladets krönikör Jan-Olov Andersson "hyllar" Cecilia Frode i dagens aftonblad. Kolla här! Jo, visst tände det till men det fanns ju ingen glimt i Frodes ögon. Ingenting som visade att hennes iaktagelser kring svensk ståuppkomik/roast var skämt. Du får/kan/bör vara grov i roastsammanhang, det är liksom hela idén men skämten måste levereras med kärlek och någonslags ödmjukhet. Det gjorde inte Frodes. (enligt mig.)

Min Roast av Markoolio

måndag 19 oktober 2009

Måndag!

Ja, det blev det i all fall. Sov rätt så dåligt i natt och är mest bara trött. Men har hunnit med två möten och nu borde jag skriva lite sketcher och sånt men tror jag skiter i det eftersom min inspirationsnivå är på minus. I kväll skall ni kolla på Roast på Berns. (eller på youtube i morgon) Jag och min kompis Fredrik Andersson har en bra beef. Faktiskt riktigt rolig. Vi hade en gäst roastare i Cecilia Frode denna gång. Cecilia Frode var bara konstig och skrämmande. Jag visste inte vad jag skulle säga efteråt till henne backstage så jag valde att inte säga någonting. (vilket antagligen gjorde det ännu mer obvious att jag inte gillade hennes roast.) Vi hade spelat in Robert Gustafssons roast innan Markoolios så det var ett jäkla drag i lokalen. Men det blir knäpp tyst när Cecilia börjar orera. Men detta avsnitt blev ändå helt ok.

söndag 18 oktober 2009

Söndag

Ja, då var det söndag och snart är det måndag. Mitt gig igår var helt bisart roligt. Skön publik och allt gick precis som det skulle. Fan vad nice. Sen var det lite fest efteråt och kom i säng vid 4:30. Sen åka tåg till helsingfors och nu har det varit tv och mat. Så det blev en sån helg. Sov gott!
Lite bilder från helgen. Mera bilder hos Hasse!
Silja, Paula och Belinda som ordnade hela festivalen i Vasa. Och Hasse Brontén kom också med.
Jag och någon full gubbe som tiggde pengar.
Fredrik Anderson på scen.
jag borde ha tagit mera bilder men jag glömde fota eftersom det var så roligt hela tiden.

lördag 17 oktober 2009

fredag 16 oktober 2009

Fredag i luften.

jag borde jobba på min standup men det smakar inte så istället lägger jag upp ett skönt klipp av mina favoriter 2 many dj´s. Lite fredag i luften blir det med denna låt.

Go Fredrik Reinfeldt!

Lite höstbilder från min morgon promenix.

jag tänkte eftersom andra lägger ut bilder från promenader så kan jag också göra det. På dessa tvättar helsingforsborna sina mattor om somrarna. Turister tycker det verkar konstigt när det finns kemtvätt.
Brunnshuset är en nattklubb och kanske nåt annat också. Vet inte eftersom jag aldrig går dit.
Brunnsparken i höstskrud.

Så jag gick typ en 50 min och känner mig 1000 gånger bättre än i går. Nu bär det av till Vasa och ståuppfestivalen där. 21:00 ikväll kör jag på svenska med Hasse Brontén och Fredrik Andersson och i morgon lördag samma tid på finska med Ilari Johansson, Mika Eirtovaara och Harri Lagström. Båda mina grejer är på Ritz. Kom förbi vet jag.

torsdag 15 oktober 2009

Uppdatering

Jag mår riktigt bajs. Har på känn att jag kommer sova med lampan tänd. Mörker skrämmer mig ikväll.

Mera info

Nu är jag bakis. Bläh.

Ny info

Jag är inte bakfull. Jag tror jag är full ännu.

Bakfull som en anka.

Jag vet inte om ankor är bakfulla men jag är det idag. Jag vet inte vilken upprorsmakare inom mig som ville revoltera med onsdags tristessen med att gå ut. Jag träffade några kompisar på Stora Robertsgatans (H:fors) nya bar Llama. Väldigt trevligt ställe. Vid bardisken har de gungor. Så man man kan om man vill gunga mens man dricker sprit. Ifall man vill bli dubbelt lullig. Jag blev lullig som ett lamm och tänker gå dit igen. Detta är yrkets avigsidor/fina sidor att man kan bli lullig mitt i veckan. (använder någon uttrycket lullig eller är det bara jag?)

onsdag 14 oktober 2009

Vilken start på dagen.

En powerwalk på 1 timme. Jag var fittig som en spindel i morse när jag startade. Yrvaken med igenmurade ögon och kallt som satan och en hård blåst. Inte den bästa starten på dagen men nu är jag nöjd och glad. Så det var liksom värt det. Vad kan vi lära oss av allt det här? Jag har ingen aning.

tisdag 13 oktober 2009

i dag har jag gjort en röst audition för en ny Dreamworksfilm.


mera info om filmen här! Tja, ja tyckte nog inte att jag var så bra så tror inte att jag får rollen. Men min röst skall nu skickas till Dreamworks i Amerika och så skall människorna där få bestämma vem som får göra huvudrollsinnehavaren röst. Kanske blir det jag? Jag dubbade alltså på finska så svårt att få de där små nyanserna rätt. Men jag berättar mer när jag vet mer.

Roast av Felix Herngren,



Blev ju bra för min del iallafall.

måndag 12 oktober 2009

Inget hände idag.

Jag har bara degat inomhus och kollat filmer. Så jäkla tråkigt. Nu var jag ute och gick en stund och det var lika tråkigt. Dessutom har jag diskat. Det var helt sjukt tråkigt. Dessutom är vädret tråkigt. Vad gör ni mot tristess? Hjälp mig!

Måndag i luften


Skönt klipp. Hoppas det händer nåt kuligt idag.

lördag 10 oktober 2009

Jag var och kolla på det här ikväll!

Ni som bor i Pargas (min google analytics säger att nån från pargas gluttar på mina sidor) Gå i morgon och kolla på detta. Helt vansinnigt bra. Mera info här!

De spelar hela plattan från början till slut. Bra idé och bra initiativ. Det är alltså 40 år sedan som skivan släpptes och därför denna konsert. Gå och kolla. Och ni som bor nära Pargas vad har ni att göra en söndagkväll som skulle kunna vara roligare än The Beatles musik?

Fredspris till Obama

Öh? Någonstans tror jag att det var det sista priset han ville ha. Facit på hand så har han egentligen inte gjort ett skit för freden. Det är lite som att få Nobels litteraturpris på en miljon och sedan vara tvungen att skriva 8 böcker som är sjukt bra.

Eller vad tycker ni? (vink vink, kanske en kommentar, min google analytics säger att det är människor som gluttar på denna sida!)

fredag 9 oktober 2009

Påminnelse


Stand-up festival i Vasa nästa helg. Ni har alltså en vecka på er att förbereda er för ett ruskigt kul veckoslut! Mera Info HÄR! Festivalen går alltså på finska och svenska. Jag kör på svenska på fredagen och på lördagen kör jag på finska.

torsdag 8 oktober 2009

Äntligen

har jag fått google analytics att fungera. Nu skall jag låta det gå några dagar och så skall jag börja skriva mer specifika inlägg om städer som läser min blogg. (det låter bra nu men vi får se om jag orkar) Förövrigt har jag spelat in tre st scener idag från 12-22:15. Urk, vad trött jag är. Men det var kul som vanligt. I morgon mina 3 sista scener här i Göteborg. Har ännu en insp. dag i Sthlm i slutet av oktober.

Som godnatt musik (eller godmorgon musik) så skall ni få The Racounters låt Many Shades of Black men med Adele.

Ibland gör det ont att lära sig vara sexig.


Hoppas hennes pojkvän ändå uppskattat allt hon gått igenom. Ifall hon ännu minns vad hon heter och var hon bor.

Hmm

Mitt förra inlägg väckte inte precis några känslostormar och ja, kanske det var tråkigt. Får försöka hitta nåt kuligt då. Är strax tillbaka.

onsdag 7 oktober 2009

Har inte hänt nåt idag förutom långfilmen. Så ett till inlägg om min filmdag.

Så här står alla ljudkillar bakom olika vinklar och vrår dit inte kameran ser dem. Så när en scen verkar handla om tre personer i ett hotellrum så finns där typ 14 personer gömda.
Här en liten film om hur mycket människor som finns inblandade som vi aldrig ser i själva filmen. I denna scen är vi just 3 personer i ett hotellrum.

tisdag 6 oktober 2009

Min dag som filmskådespelare.

Allt började igår med att jag hoppade på (eller snarare steg in i ett) ett Blue1 plan från Helsingfors till Göteborg. Den var bara typ 1,5 timmar försenad eftersom markpersonalen hade börjat strejka för någonting jag inte bryr mig om. Men vi kom iallafall fram. Sen till lägenheten och försöka sova eftersom väckningen var 7:45.

En bild från fönstret. Där solen går ner finns Sverige.
Karin är hon som hämtar mig på morgnarna. Hon är en så kallad runner inom film. Skönt med en personal (utal. engelska) hämtare.
En morgonpigg huvudrollsinnehavare vid namn Björn Kjellman.
Denna dag spelade vi in tre scener som utspelades på ett X2000 tåg. Tåget stod stilla på en verkstad dit tågen kom för att repareras och what not. Bilden är alltså ett ihop improviserat sminkbord. Nice.
Här är Tova Magnusson direkt efter smink. Hon är regissör för hela filmen som går under namnet "fyra år till". Men hon spelar också med i filmen. I filmen heter hon Fia och är gift med David Holst som spelas av just Björn Kjellman.
Här är Jörgen (jag) och David Holst (Björn). Min roll är så liten så jag har inget efternamn i filmen utan heter bara Jörgen.
Så här ser ett X2000 tåg ut i en maskinhall. I denna spelade vi in scenerna. Mitt omklädningsrum var cockpiten eller vad det nu heter där man kör tåget?
Så här ser ett x2000 tåg ut om man är vid spakarna.
Det roliga var att de hade en liten spis brevid spakarna. Undrar vad de kokar, steker eller wokar på den? Och när? Samtidigt som de kör? Stöper de nyårslyckor när året byts?

Men det var min dag. Va? Som en pedagogisk barnsaga i bilder. Puss på er och sov gott!

Roastning av Bert Karlsson

Var det någon som såg det igår? Tankar eller åsikter?
Nu är jag i Göteborg. Skall filma om 50 minuter. Jihuu.

måndag 5 oktober 2009

Roast på Berns II

Nu vet Expressen berätta att det blir en säsong till av Roast på Berns. Läs här! Vilket iofs är väldigt kul! Men två saker som lite irriterar mig. Och det är verkligen pyttesmå saker men ändå. Varför skriver Expressen konsekvent om Henrik Schyfferts "Roast på Berns"? Den hette väl enbart "Roast på Berns" och när panelen nämns så nämns Mede, Batra och Betnér. Varför får inte jag var med? Nå, som sagt är detta inget att bli sur över. Jag har nämligen blivit tillfrågad att vara med i panelen nästa säsong så jag är glad. Eller snarare skall jag vara med i Henrik Schyfferts Roast på Berns II med Petra Mede, David Batra och Magnus Betnér. (Fan kan liksom inte släppa det. Det krävs en stor man för att kunna låta små saker få vara, jag är ingen stor man)
Kolla i kväll klockan 21:55 på kanal5 då Roastar vi Bert Karlsson. (eller mede, batra och betnér gör det)

Danskarna förstår inte varandra.


Från en Norsk humorserie. Mycket nöje!

lördag 3 oktober 2009

Comedy Cruise II

Ja, då var man tillbaka. Herregud vilken kryssning. Läs mer på Perezs blogg! Eller på Shires blogg! Varför vi hade bloggare med oss har jag ingen aning om men de var roliga. Ha en trevlig lördag!

torsdag 1 oktober 2009

Skall åka till Island!

Har ni några tips att göra eller inte göra? Jag åker den 4-8 november. Då är det varmt och skönt på Island har jag hört.