onsdag 30 september 2009

En viss cynism i någon annans kris och elände.

Vet du mer? Hör av dig! Lite käckt så där som en dejting annons. Så är du i Indonesien och har kameratelefon så knäpp bilder av förödelsen. Expressen behöver all hjälp den kan få. Eller om du bara vet någonting om dessa indonesier eller har en chans att tala med dem när de gräver fram lik ur rasmassorna fråga någonting mellan varven. Hör av dig vet jag!

Comedy Cruise II

/>
Detta händer i morgon. Comedy Cuise II. En jävla massa komiker på östersjön som underhåller massorna. Hoppas massorna kommer till båten. Jag skall shoppa på taxfreen. Wuuhuuu.

jag gick ju inte alls till hotellrummet efter giget igår som jag sagt till mig själv.

I stockholmsnatten stötte jag ihop med Torkel Petersson från Dramaten och bl.a. filmerna "Jalla Jalla" och "Kopps".
Två "bästisar" på East. Vi snacka teater och Finland och varför han aldrig ringer mig.
Min kompis Petter har tatuerat in en mustasch på fingret så var han än går så har han en mustasch. Denna kväll också jag.

Men Norra Brunn var ett bra gig från min sida så jag är nöjd. En till i kväll klockan 21. Kom dit om ni är i faggorna. jag uppträder med bl.a. Jonas Gardell. Han e gay! puss och kram.

måndag 28 september 2009

inlägg 301!

En bild på mig och Doug Stanhope efter Turku showen. Doug började bli lite full redan (han värmde upp med jägermeister innan giget och fortsatte med det under giget och efter giget) och jag hölls nykter eftersom jag ännu hade ett uppträdande. Det giget gick jättebra vilket förövrigt den finska roasten också gjorde. Så en trevlig helg med andra ord. Skön måndag på er alla.

söndag 27 september 2009

Finska talent 09!

sorry men jag tycker att detta är skit. Och detta är Finlands Susan Boyle. Lite sämre och hela idén suger förövrigt. Men this is our "heartwarming story".

Weird Shit!

Detta är en trailer på vad vi gjorde med islänningarna i Finland. Det verkar konstigt och det är precis vad det är!

lördag 26 september 2009

Kvällen

Var bra och Doug var jäkligt bra. Men jag har en känsla att alla inte förstår hur bra Doug Stanhope är. Och ja, jag vet att jag är yrkesskadad eftersom jag är en storkonsument av stand-up comedy. Men det han gör är något som du inte kan se någon annan komiker göra. De flesta tänker: en komiker från amerika det måste vara bra eftersom de amerikanska komikerna jag sett på youtube imiterar och dansar. Detta är nästa nivå. Doug Stanhope är nästa nivå av comedy. Det vad det också i bästa fall kan vara. Det vad det en dag kommer att bli. Jag är väldigt lycklig att jag får ta del av detta spektakel och om någon är i Åbo imorgon så kom för Guds skull och kolla.

Over and Out.

fredag 25 september 2009

Roast på Berns inlägg

Många har frågat vilken låt som spelas i början av Roasten. Nå, det är gruppen Cilihili med låten Mad Girl. Vet inget om dem förutom att de är från Sverige.
Nu har jag skrivit färdigt min roast till Jouni Hynynen och Maria Veitola. Jobbigt att roasta på finska. Försökte läsa högt vad jag skrivit och det lät som om jag fått ett epileptiskt anfall samtidigt som jag försökte stava till Dyslexi.
Och så borde jag hitta på nåt att säga innan jag ropar upp Doug Stanhope på Scenen ikväll kl 20 på Peacock teatern. Kom förbi vet jag.

hej hej.

jag mår bra och klarade av flygresan.

torsdag 24 september 2009

Doug Stanhope

Shit vad kul det var igår! Doug var fenomenal. Sen gick vi ut en sväng och nu mår jag helt omänskligt bajs. Måste dessutom flyga till hesa. Skulle inte orka flyga i detta tillstånd. Kom till Helsingfors eller Åbo och glutta på Doug Stanhope. Det kommer bli helt sjukt roligt! Info finns här!


Så här ser jag ut en dag som denna på mitt hotellrum efter att ha festat i Vasa. Nu tänker jag ta en liten promenad.

måndag 21 september 2009

Känner mig världsvan

Sitter på x2000 mellan Götlaborg och Stockholm och skriver blogginlägg. Känner mig viktig, intressant och häftig. Synd att jag inte har någonting vettigt att skriva. Har ett firmagig på Finska ambassaden för ca 50 personer. Personerna är män i 50-60 års åldern. Kan bli intressant. Har försökt skriva material utan fitt, hor och bajs referenser. Fast det är just det som gubbar brukar gilla men inte på ambassaden klockan 14:00. Ifall de inte är från Korpo. (smal finlandssvensk referens) Så här glad är jag på tåget.

söndag 20 september 2009

Söndag eftermiddag blir till kväll.

I dag har jag filmat mellan 9-12:00. Sedan gick jag ut i Göteborg och med den fantasibrist jag lider av shoppade jag lite kläder och The Black Crowes nya skiva.
Den är förövrigt riktigt bra. Lägger ett klipp här nere.

Sedan gick jag till min lägenhet och började skriva roast på finska. Jag känner mig som en eremit som vill världen illa. Det känns iofs kul att skriva elakheter men när man gör det ensam börjar man plågas av samvetskval så som: är det här för elakt, han är ju trevlig, tänk om hon tar illa vid sig och de har säkert inget lika fittigt om mig. Sen dricker man lite kaffe och skakar bort dylika tankar och säger till sig själv: Fuck em! It´s a Roast.

Så är det att landa i Danmark.

Åkte till Göteborg via Kastrup. I morgon skall det filmas lite film och jag glömde mitt manus i Finland. Professionelt! Men det går säkert bra. Ha en skön söndag kompisar!

lördag 19 september 2009

Jeee!!!

Jag fick skatteåterbäring. Det är sjukt att jag blir så glad över pengar som tillhör mig. Pengar som jag gett till staten och nu får tillbaka. Men det känns som en gåva. Det är som att bli frigiven för ett brott jag inte begått.

Gårdagen!

Jag och Jaska på tåget till Seinäjoki. Vi skrev elakheter till Roasten som vi gör nästa lördag i Åbo. Det blev faktiskt några riktigt bra skämt och väldigt många dåliga.
Backstage med Krisse. Så här glamouröst är det. Ett rum med fittig belysning och ingenting annat. En vattenskadad city-lehti och väntan på att giget skall börja. Men giget gick bra och folket var nöjda. Sen gick vi ut i Seinäjokinatten och det var nu sen som det var. Som att äta chockladpudding ur en potta. Det smakar choklad men nånting stämmer int. Ungefär så.

Snart skall jag åka till Göteborg. Har filmningar imorgon. Skall försöka ta några bilder av mina medspelare Björn och Tova. hej hej.

fredag 18 september 2009

Nu gäller Seinäjoki.

Den är utsåld precis som Esbo och Vanda gigen. Nice. Hörs igen imorgon. Orkar nämligen inte ta med min dator enbart för att kanske ha ett inlägg.
Ajjo, en grej på finska i Pohjalainen idag. Läs mera här!

torsdag 17 september 2009

17 september.

Två trötta pojkar satt på rundradion och tittade på gamla arkivpärlor. De blev inte piggare av pärlorna. Pärlor är helt enkelt fel ord. Anal beans är mera beskrivande. Nåja men så blev det idag. Nu skall jag skriva på finska roasten som skall göras nästa veckas lördag på Stand Up, Turku! festivalen. Kom dit vettja!

onsdag 16 september 2009

Min roast av Pernilla Wahlgren.


Helt ärligt måste jag säga att denna var verkligen inte min bästa roast av de 8 jag gjorde men den får godkänt med nöd och näppe. Ni skall också veta att de har förkortats och ändrads under redigeringen. Så det finns bitar som harmar att de inte kom med men det finns och bitar som jag tackar Gud för att de lämnades bort i redigeringen. Så när vissa bitar faller bort så låter det snabbt som om det enda jag gör är att kalla alla för horor. Känsliga människor kan ju också låta bli att titta. Men lägger ändå ut den för jag tycker att jag skall kunna stå för vad jag får betalt för!
Nästa vecka tar jag ändå revansch! Puss på er!

tisdag 15 september 2009

ha ha ha.

Tisdag. Halleluja.

jag har gått en 1 timmes powerwalk i vackert höst väder. Eller känns mera som en sommarmorgon med skinande sol och väldigt varm temperatur. Skönt som fan. Och trevligt att komma igång tidigt.
För er intresserade finns roast av Pernilla Wahlgren här! Mycket nöje!

måndag 14 september 2009

Hej hej

Nu börjar Roast på Berns del II. Vi bråkar med Pernilla Wahlgren. Ett helt ok avsnitt enligt min mening men vem är jag att berätta. I morgon kan vi som bor i Finland se det på Kanal.se
Ni som bor i Sverige eller har Kanal5 kan börja titta på det NU.



Förövrigt gav Pernilla W bra tillbaks. Det var strongt tyckte jag.

lördag 12 september 2009

Har inhandlat kaffe idag.

Eiring på högbergsgatan här i Helsingfors importerar mitt favvo kaffe. gott gott.
I dag kommer det behövas kaffe. Har 3 gig ikväll. Jee. Ha en skön lördag nu alla.

onsdag 9 september 2009

detta är dumt men roligt.

09.09.09.

Betyder det nåt speciellt? Det är det i dag iallafall. Jag tycker det verkar kusligt. Hej då!

tisdag 8 september 2009

måndag 7 september 2009

Premiär ikväll "Roast på Berns"

Ni i Sverige som kan se det. Hör av er med kommentarer. Ja, just det och ni i Malax och ni andra som kan se det får också höra av er.

söndag 6 september 2009

Söndagskänsla del 365



Nu skall jag också åka till Göteborg för att börja filma. Känner mig vemodig. (har ingen aning varför men det känns som om sommaren är slut och jag måste börja skolan i morgon.)

lördag 5 september 2009

Svenskarna skall alltid ta all ära åt sig själva.

En artikel om porrstjärnan Puma Swede ur aftonbladet: Läs här! "Sveriges stora porrstjärna". Lygens säger André! Läs här! Detta var grävande journalistik på lägsta nivå men iallafall en snäpp till alla svenskar som tar all ära åt sig själva! Just det, ni läste det här först.
Hon hejar på Finland i ishockey! (Det är iofs lite synd för henne) Men iallafall fuck you tre kronor!

Idag skall vi ha gig i Nyslott!

Senast jag var där kände jag mig lite gay. Så nu tänkte jag förstärka den lördagskänslan med låten nedan.

Direkt efter giget skall vi köra ner till älskade Helsingfors. En biltur på 3,5 timmar ifall man inte stannar och tankar. Och sen kanske lite gaybar eller hem och sova.

fredag 4 september 2009

Är nu i Kuopio men igår

i Joensuu fick jag någonslags flashback från 70-talets Finland. Vi var och åt på en Ungersk restaurang och den maten var precis som om den var tagen från matreceptsidan ur en finsk tidskrift från 1977.
Kalvlägg med gräddig surkålssås. Bon appetit!

torsdag 3 september 2009

På vägen till Joensuu stannade vi i Koli.

En bild på mig vid Koli nationalpark och eftersom det är en nationalpark så måste bakgrunden vara en finsk nationalvy. Till alla som inte bor i Finland finns lite info här!
Och lite levande bilder från berget Ukko-Kolis topp. Sjön Pielavesi med sina öar i bakgrunden. Lite finsk nationalromantik kunde man säga. Koli har inspirerat bland annat Jean Sibelius och Eero Järnefelt. Mig inspirerade den till ett blogginlägg. Inget stort som en målning som kostar miljoner eller musik som lever vidare i flera hundra år men ett blogginlägg som ingen kommer kommentera. Så olika falla ödets lotter.

Förövrigt har jag nya brills.

onsdag 2 september 2009

tisdag 1 september 2009

Kortfilmen som gjordes i augusti

Ett stort och proffsigt team var det jag hade äran att jobba med. Alla syns inte ens här. Och märk att Marie Robertson i grön regnrock är den enda skådisen i denna scen. Så rätt så stort team för en liten scen. De kan nog i Sverige!