lördag 30 maj 2009

Nu är det sommar.

Ingen orkar kommentera på blogginlägg. Bra!

RAW i går!

Jäklar vilket bra gig det var. Vilken publik! Jag är mycket nöjd med gårdagens insats. Det blir säkert lika bra i dag. Om inte bättre. Fast det vågar jag inte lova... Kram på er.

fredag 29 maj 2009

Fredag i luften.

Vilket väder och vilken pollenchock jag fick idag. Näsan rinner och ögonen har torkat ut. Bläh. Men kom precis till hotellet. Lite smålullig efter vinprovning. oj oj oj. Hur skall giget gå? Jag som aldrig dricker innan ett gig. Dricker kaffe nu och inväntar någonslags minibakis. Nu skall jag förbereda världens roligaste 20 minuter på Raw. 3 timmar till showtime. Detta fixar jag. Puss och Kram. 

torsdag 28 maj 2009

Sverige-Finland: En stormakt

Så såg jag ut i dag när jag gjorde stormaktsmonologerna. Tack alla som hjälpte mig. Vissa grejer kom faktiskt med. Min figur blev någonslags finlandssvensk historiker/professor som hette Tuttu Nykvist. Han talade ganska dålig finska för att vara väldigt lärd. Finska redaktionen på SVT var nöjda så det blev väl godkänt då. Fan detta projekt har stressat mig. Men skönt att det blev gjort. Roligt var det. Programmet börjar i september på SVT. (måndagar och programmet heter "det förflutna hälsar på".)Det hemska är ju att om vi var ett och samma land skulle vårt land se ut som en slapp gubbpenis. Tjing på er. 

onsdag 27 maj 2009

En Raw Helg

Stockholm hör upp! På fredag och lördag skall ni pallra er till Göta Lejon för att kolla på Jason Rouse, Özz Nujen och lilla mig. Säsongsavslutning på RAW. Mer info här! Det kommer blir kul. Jason är mycket snusk på ett roligt sätt, Özz är mycket kurd på ett svensktkurdiskt vis och jag är mycket finlandssvensk på ett sexigt/obehagligt sätt. Så det kan vara värt att titta förbi efter att vinaren är slut i parken. Mer var det inte. För er som såg mig senast i Stockholm så har jag några nya rutiner som är roliga eller åtminstone i Finland har de funkat. 

Regntunga skyar

lite regnigt i dag vilket är bra för då behöver jag inte ha dåligt samvete över att sitta inomhus och kolla på DVD. Jeeeej. Kollar förövrigt på Mr Show:

tisdag 26 maj 2009

Sporty Spice Wickström

Igen. Jag gick en 1 timmes powerwalk nu på morgonen. Crazy shit. Blåsigt som fan var det. Men nu är hjärnan igång så nu gäller det att skriva så pennan ryker. 
Ha en skön tisdag. Och glöm inte Lilla onsdag i kväll med kulturminister Stefan Wallin. Han var nog jäkligt cool som kom till Lilla onsdag. Vet inte hur många andra länders kulturministrar hade kommit med till ett humorprogram som vårt?

måndag 25 maj 2009

I morgon Lilla onsdag med kulturminister Stefan Wallin

Måndag!

Ja, i dag har jag, efter att jag åt frulle och spanande av morgonnyheterna, gått en 1 timmes promenix och lunchat på mitt favoritställe Trocadero. Nu skall jag fixa en latte och fundera på livet på min terass. Ja, det är soligt och varmt i Helsingfors i dag. Det är trevligt. Festivalen gick bra fast jag var helt dödstrött på lördagen men nog visade jag var skåpet står. Höll på till en kl 06:00 så I´m still in the game. I går hände ingenting. Jag hyrde en actionfilm som hette Transporter 3. Det var hjärndött och perfekt söndagsunderhållning. Men nu kallar terassen på mig.

söndag 24 maj 2009

Tjing tjong

Nu är klockan 0:58 och nu är alla gig gjorda. Det gick riktigt bra fast jag hade velat vara bättre. Nu skall vi festa igen. Är för trött men det skall gå. Jag skall fan i mig visa att 33 åringar kan festa mot sin vilja. Kram på er.
Jason Byrne var bäst idag.


lördag 23 maj 2009

Crapula Mundi

Ståuppfestival gör mig liten. Jessus. Var ute igår med några ishockey spelare och de är ju stora karlar som tål sprit och jag skulle (vet inte varför) visa att jag också kan leka med de stora pojkarna. Så jag fick för mig att dricka i deras takt. Varför? Kan man fråga sig i dag. Nice bananas. För att jag skall lära mig en läxa så lägger jag ut en bild på hur jag ser ut idag. Det blir en bra dag. Har två gig en kl 21:00 och en kl 23:00. Jag hinner antingen bli återställd eller så förvärras allt en snäpp. God bless you  people for reading this shit.


fredag 22 maj 2009

Audition

Det gjorde jag också i går. Det var väl spännande. Jo, det skall göras en kort film i augusti någonstans i Sverige. Och jag provfilmade för en av de större rollerna. Men utan manus. jag och min motspelerska Nour El Refai skulle improvisera olika situationer. Och det är ju inte hela världen men när det står en snubbe och filmar in det så känns det lite krystat. Men det gick väl ok och de tittar inte så mycket på improvisatitionen utan mera om vi är rätt för rollerna. Ajjo och innan jag gick till audition så träffade jag Basse som satt och fikade med sin familj.  Men det gjorde jag i går och så gick jag till East där min kompis jobbar och drack 2 heineken. Wuhuu...

torsdag 21 maj 2009

stockholm i mitt hjärta

Nu är jag här. Väntar på min bil till inspelningsplatsen. Trevligt väder med en gnutta söndagsfiilis över staden. Antar att folk festat igår. Trevligt. Nu kan jag min text som rinnande vatten. Vi får se om kameran och regissören och medspelarna får det vattnet att frysa till is? Kan hända ibland. Knappast, har en bra känsla. Försökt klura på lite ståupp också. Visst är det lite kul att Stiga gör snökälkar, gräsklippare och pingpongbord. Härlig kombo! Hur tänkte de på första mötet.
-Kälkarna säljer bra men vi behöver nåt för sommaren! vad gör folk på sommaren?
-Klipper gräs?
-fantastisk ide. Gräsklippare.

1 år senare
- Nu har vi kälkar på vintern och gräsklippare på sommaren. Men vad skall vi sälja på våren och hösten? Vad gillar folk?
-pingpong?
-Du är ett geni. Alla älskar ping pong. kälkar, gräsklippare och pingpong. Treenigheten! Halleluja.


Typ så? Ja ja. jag tycker det var kul!

onsdag 20 maj 2009

Ding dong

Tack alla för hjälpen med att hitta olika grejer med Finland-Sverige.
Idag har jag läst på text. Skall åka över till Sverige och spela in 3 små scener till en kommande serie som heter Solsidan. Läs mera om det här! och så gick jag en promenad. Och funderat över ståupp och såna grejer. Det är ståuppfestival i Tavastehus och jag skall uppträda där med en soloföreställning på fredag och lördag så måste förbereda det också. Festivalinfo finns här! Men i morgon gäller Sverige och alla glada svennebananer. 

tisdag 19 maj 2009

De kommer till Tavastia! Good for us!

Tisdag

Kära blogg i dag är det mulet och regnsjukt därute. Vad gör det när man kan sitta inomhus och skriva. Jag måste skriva en tv-grej om Finland vs Sverige. 8 X 2 minuter material. Fan, det lät lättare när jag tackade ja. Idéen är lite att leka med tanken att hur skulle Finland och Sverige sett ut om vi ännu var ett och samma land som för 200 år sedan. Ja, det är uppgiften. Har ni tankar så hör av er! All hjälp behövs. Tack/Kiitos.

måndag 18 maj 2009

söndag 17 maj 2009

Detta är min söndagskänsla.

Veckoslutet närmar sig slutet

Andra giget i Uleåborg var segt. Jag kom på scen först klockan 00:00 så ganska trött publik och jag var seg själv. Fan också.

I går var det show på finska i Böle. Studio Pasilas club act one. Finlands äldsta ståuppklubb. Vi uppträdde på stora scener där också min finska ståupp-dvd spelades in. Bra stämning och komikerna var jäkligt bra. Så kul. Jag var inte i mitt esse. Jag vet inte vad fan det är som gör att jag inte får flyt på mina nya grejer på finska? De funkade på Humorlandskampen när jag körde dem på svenska men de är liksom 60% mindre roliga på finska. Så jävla störande. 

I dag har jag inte gjort ett jota. Eller jag har suttit i solen och läst på en bok och lyssnat på Glenn Gould. Ha en fortsatt skön söndag eller fittig ifall den inte varit så skön i dag.

fredag 15 maj 2009

Uleåborg

Ett bra första gig här uppe i norr. Snart är det dags för mitt andra gig. Båda var/är utsålda så det är skitkul. Lite krångligt med finskan men det tar sig. Måste göra mera på finska för det är en kul publik. Fan vad finnar gillar svordomar mera än svenskar. Nu måste jag rusa upp på scen.
hej hej.

FORK i går.


Det var riktigt bra. Snyggt, proffisigt och roligt. Så alla ni som bor i Finland skall absolut kolla in det. Och ni som bor i andra länder skall också göra det. Det blir som en semester med accapella sång. Så kolla in Fork - pink noise! Nu skall jag åka till Uleåborg för att ståuppa på det andra inhemska som är lite svårare än det andra. Två gig. Nice bananas. Trevlig helg på er alla. Hoppas ni får ligga lika lite som jag!

torsdag 14 maj 2009

Lilla lördag i går

Jag skulle bara ta det lugnt och göra nada i går. Men så ringde min kompis Magnus från Sverige och sa att han var i stan. Han skulle spela skivor på erottajabar. Nå, jag var tvungen att gå till erottaja bara för att kolla läget. Lägeskollande blev öl och umgås. Och det blev en kul kväll som slutade via Lost&Found och kebaberian på stora robertsgatan. I dag har jag varit seg.


Här en bild på mig och Magnus

        En fängelsebild? Nej, toaletten på erottaja. De har verkligen jobbat för att få den mysig.

Lite konst på toaletten.




Nytt

från Lilla onsdag på andra bloggen. Klicka här! 

onsdag 13 maj 2009

Seminarium

Var inbjuden till seminarium i Finlands riksdag med anledning av märkesåret 1809. Det var en massa professorer som skulle tala om Finland och Sveriges gemensamma strapatser och läget i dag. Såg verkligen fram emot detta. Det lät verkligen intressant med öppningsord av riksdagens talman Sauli Niinistö. Men det var så satans tråkigt så klockorna stanna, tapeterna krulla ihop sig och det kom blod ur öronen på alla som satt där. Måste man göra allt så tråkigt? Bara för att det sitter en massa riksdagsmän och professorer i salongen? De gillar väl också ett skratt? Det som de gillade var att viska saker till varandra, blunda och skicka textmeddelanden. För det gjorde de. Det var två timmar av mitt liv jag aldrig får tillbaka. Det skulle ha varit flera ifall jag inte gått. Satan!

Världens roligaste president. (jag menar det!)


tisdag 12 maj 2009

Påminnelse om Lilla onsdag

Ifall ni vill se Lilla onsdag i länder utanför Finland så live sändning börjar kl 21:30 finsk tid. Så ni får räkna ut själv vad det blir i era respektive länder. Klicka här! Klicka nu!

Runar Schildt

Hittade en bok av min favoritförfattare på ett antikvariat. Ernst Runar Schildt född 1888 i Helsingfors, död 1925 i HelsingforsDenna bok kom ut 1918 och innehåller fyra noveller. Lite visste Runar att 2009 sitter någon och promor hans alster på en blogg via en dator med en bild på hans bok tagen med en mobilkamera samtidigt som han lyssnar på itunes. Och det är det som är det fina. Fast saker runtomkring oss ändras så är vi människor precis likadana nu som då. Hans skildringar av människor kunde lika bra handla om 2009 som 1918.   

Duktigt.

Kom precis hem. Var på en 1 timmes power walk. Det var inte särskilt powerful men det var en walk. Så nu känns det bra. Jag hade min ipod med mig och lyssnade på stand-up comedy. Lewis Black hette komikern. Stand-up är helt super att lyssna på när man är ute och går. i vanliga fall vill jag se den som orerar men när man går så funkar det finfint. Nu skall jag belöna mig själv med en Latte på terassen och läsa på en bok om (surprice surprice) stand-up comedy. 
Hoppas er dag har börjat bra.

måndag 11 maj 2009

missa inte detta i morgon. 21:30 fst5.

Nu är det Officiellt


jag är en gammal fjärt. I dag när jag skulle läsa Hufvudstadsbladet så visste jag inte vad jag läste. De har övernatten bytt layout så den nu ser ut som en gratistidning som varje stadsdel har. Och detta är ett tecken på att man blir gammal när man blir bakåtsträvare. Men denna layout är så fittig att läsa så jag vet inte hur jag skall ta denna förlust. Jag blir bara ledsen och tycker att det mesta var bättre förut. En vecka tar det och sen har jag glömt hur den gamla tidningen såg ut. Men fram tills dess tycker jag att HBL är den fulaste tidningen av alla större tidningar. Påpassligt hade också Helsingin Sanomat skickat ett gratisexemplar så att alla människor som blev arga på Hbls nya layout kunde gotta sig att på finska läsa om vad som hade hänt i världen ur en tidning med gammal hederlig layout och på det sättet bli en hesari prenumerant. 

har lust att skicka en insändare till HBL och skriva: "om ni på detta sätt tror er få ny läsare så är det lika många trogna läsare som hoppar av" men så lågt tänker jag inte sjunka.  För jag försöker att inte vara en gammal fjärt. Husis kämpar på och försöker sitt bästa. Men layout killen lär inte få många ryggdunk. Han kanske får några knivdunk? (vad det nu sen är?)

Får inte bli bitter. Glada André skall segra.  

Måndag i luften

Vilken fest det blev på lördagen. Jessus. Jag är ännu också lite darrig och mörkrädd. 

Jäkligt bra avslutning på humorlandskampen så tack till alla som kom och kollade. Vi gick till Vespa och sedan till en nattklubb som hette Mecca. Mycket folk. Sen blev det efterfest.

I går var det bara efter och ingen fest. 

lördag 9 maj 2009

Humorlandskamp kl 19

Första akten jävligt bra och tight! Mycket folk och taggad publik. Detta är roligt. jag fattar inte varför jag bloggar om detta. Jag har blivit beroende av alla kommentarer. Ni är mina riktiga vänner. Dom andra som tittar en i ögonen dom är det någo skumt med.

Humorlandskamp akt II

Jo vars. Den gick också bra. Och publiken var fantastisk.
En liten fråga. Svenskarna vill gå någonstans var det finns lite nattliv och människor! Alltså brudar. Var i Helsingfors finns det? Jag har ingen aning till vilket ställe man skall gå?. Hjälp mig. Jag vill vara hip inför mina svenska gäster.

Humorlandskampen akt 1 kl 14:00

Satan vad bra jag var. Ett tight 11 minuters set.
Tänkte att ni säkert ville veta.

Uj uj uj

Vad trött jag är. Det blev lite utgång i går. Så tröttheten är självförvållad. Måste skärpa mig så jag orkar stå på scen kl 14:00 idag. Humorlandskampens två sista möten sker i kväll. Det var ett jäkligt bra drag i går. Hasse Aro från TV3s Efterlyst var och kollade. Jag träffade honom på Teatteri efteråt. (Lite namedropping till mina vänner i Sverige) Jag har faktiskt inte något mer spännande att berätta. Och det förra var inte så spännande heller. 
Ha en skön lördag var ni än befinner er. Det regnar i mitt Helsingfors i dag.

fredag 8 maj 2009

Det blev ju kul!

Jag hänvisar till Humorlandskampen i Åbo. Lång kväll som satan blev det också. Vi körde alla lite för länge. Men det var ju så roligt. Idag har vi lovat att skärpa till oss och korta ner våra acts. Mycket av mina nya skämt fungerade riktigt ok. Vissa så där halvt okey. Men en fin publik hade vi i alla fall så dem kan man inte skylla på.
Det blev ingen Hello Pussy rutin. Men skrev en ganska rolig grej om ordet "skärgård" på tåget. Den satt som Hans i Greta kunde man säga. I kväll Svenskis och en taggad publik. Så det kommer bli kalas.  

Fan vad jag hatar människor som slutar sin skriverier med Kramizzzzzzzzz.

Hej då!

torsdag 7 maj 2009

Hello Pussy!

Ny dag och nya våndor eller ny dag och nya möjligheter? Jag skall försöka var positiv och se nya möjligheter idag. Ja, det är också enda möjligheten för mig att skriva lite nytt ståuppmaterial. I går fick jag skrivet lite nytt men det var inte särskilt roligt. Det var i stilen med "tänk om Hello Kitty hette Hello Pussy istället? Hello Pussy! Det är inte särskilt roligt. Det finns inte ens en tillstymmelse till skämt i det. Resten av vad jag skrev var lite sämre. Ja, ni läste rätt. Det var sämre material än Hello Pussy! 
Men idag blir det nytt, roligt och fräscht material. typ: 

I live on the second floor
I live upstairs from you
Yes I think you've seen me before

onsdag 6 maj 2009

Satans ishockey och satans USA.

Gå och vinna över ett dåligt spelande Finland. Det finns ingen orättvisa i världen!

en rolig reklam

Jag tycker att de flesta reklamerna är väldigt dåliga och inte så kul. Men ibland hittar man pärlor som denna. Enjoy!

bläh

nu är klockan 13:00 och jag får ingenting gjort. Jag måste skaffa mig en hobby. Jag måste också skriva nytt stand-up material till Humorlandskampen som börjar i morgon i Åbo. På fredag och lördag är vi i Helsingfors. Det blir kul ifall jag får skrivet nytt material. Jag har försökt skriva det nu i en timme. Det blir inte roligt. Det lossnar säkert ifall jag hittar på en hobby som jag vill hålla på med. (vet inte varför men det känns så att hobby=inspiration) Jag inser nu att jag är för självmedveten så jag gör aldrigt någonting crazy mera. Jag är inte spontan. Jag är medveten om exakt varje rörelse jag gör. Jag saknar tiden då jag kunde gå in till Lindex eller BikBok och söka efter herravdelningen och inse att det inte fanns en och sedan leka att jag visste det när expediterna tittade konstigt på mig. 
Kom mina vänner och titta på en ospontan André nu på torsdag i Åbo och sedan i Helsingfors i Humorlandskampen. 

tisdag 5 maj 2009

Lilla onsdag i kväll kl 21:30 på FST5

och för mina vänner i Sverige: check this out! klockan 20:30. Torde fungera.

Ett smakprov från kvällens program. Detta är en väldigt finlandssvensk sketch. Handelshögskolan mot Teknologföreningen. 

oj oj, detta är roligt. auto-tune the news. Och så kommer Lilla onsdag i kväll 21:30. Det är också roligt.



måndag 4 maj 2009

Stökigt

Det är så jävla stökigt i min lägenhet. Det ser ut som om någon har haft en fest här och vägrat städa efter sig. Det var de flesta människor skulle göra är att ta tag i saken och städa. Men jag sitter i mina pyjamasbyxor och väntar att något magiskt skall ske. Så jag tror jag går ut och så hoppas jag att nån har städat min lägenhet när jag kommer tillbaks. Så det är någonting vi kan lära oss av detta. Det är skönt att tro på det omöjliga. 
Undrar om jag ens tänker gå ut idag. Det verkar vara kusligt. Människor, hundar och förväntningar. 

och en ny Nils Kronberg på finsk brutal humor.


Lilla onsdag! Finns här! Lyckades med min mac få upp den.

http://arenan.yle.fi/toista?id=2166760

hoppas det lyckas för er också!

fredag 1 maj 2009

Parlamentet

Ja, det var en kul inspelning. Jag satt med Cilla Domstad och i det blå laget satt Hasse Brontén och Per Andersson. Pers "tips från coachen" var faktiskt lysande underhållning. Han var riktigt bra. Jag tror att jag också var helt ok. Fick några skratt iallafall så kan inte klaga. Ni kan ju kolla på söndag kl 20:30 på TV4.

Nu skall jag åka ner mot Norra Brunn. Det är tydligen bara 30 st förhandsbokade till i kväll. Men det betyder inte att det blir dåligt. Men det betyder att varumärket André Wickström inte klår varumärket 1 maj. 

Jag skall byta namn till "gratis öl". Då kommer det folk. I kväll Gratis öl på Norra Brunn.

Fredag i luften. Arbetare i Alla Länder Förenen Eder!

Bakis anyone?

Är det någon som har baksmälla, kopparslagare eller blykeps i dag? Eller är alla bara La di daa och livet är ljuvligt?