tisdag 31 mars 2009

I am Back

and to prove it I am  here in Helsinki! 
Trevligt men också lite vemodigt eftersom det var en så bra resa. Solen skiner och lite vår i luften eller så är det bara jag som är jetlag trött och kåt. Köpte Röyksopps senaste skiva och där är en sjukt bra låt med Robyn. Ifall man gillar electro och är lite småkåt som jag är just nu.


måndag 30 mars 2009

Bajs och bananer

Flyget fran Florida blev forsenat sa vi missade finnairflyget till hesa. Bajs. Sa nu ar vi igen i new york. Kul ju! Har precis atit och shoppat deodorant. Thomas fixade nya biljetter for imorgon. Billigt dessutom 1500 euro per man att flyga till hesa med Finnair. Nice bananas.
Pa flygfaltet i Florida traffade vi pa tennisproffset Jarkko Nieminen som hade varit i Miami pa tennisturnering. Sa han missade ocksa flyget sa vi har gjort staden nu och snackat varfor Nadal kanske ar genom tiderna varldens basta tennisspelare.
Nu skall jag forsoka sova. nati nati.

söndag 29 mars 2009

Hej då

Fan också. Nu skall jag åka härifrån. Bort från värme och glada människor. Fan också. Hoppas Finland är vårigt och att alla är lättklädda och uppriktigt lyckliga. Nu blir det 3 timmar inrikes flyg till New York och sen ännu mera sittande på väg till Hesa. Kul kul. På måndag då planet landar så är det väl bara att hugga i med de 3 sista programmen av Lilla onsdag. De skall alltså klippas klart. 

Cheetas

Oj oj oj. Idag var jag och äta på en strip bar. Fantastiskt säger jag. Fina flickor och mycket lättklädda. Maten var inte någo vidare men den kostade också 2 dollar så kanske jag inte skall klaga. Jag tror inte någon annan var där för matens skull. Jag fick se en och annan lunch box. Nice.

lördag 28 mars 2009

Key West

Det var vad jag försökte skriva i natt men misslyckades duktigt. Var på garden party igår. Sjukt trevligt med en massa booze, mat och mycket folk. 
Och i förrgår var jag och thomas i key west. Vackert och varmt. Ernst Hemingway tror jag bodde där. Han är död nu. 

Och så har vi filmat in lite till Lilla onsdag. Alltså till en möjlig dvd.

key west

där har jat vsrit. jag e full full när jag skriver detta, kuuuik. öa

onsdag 25 mars 2009

finsk bra musik

Louis CK

Sawgrass Mills

Har i dag varit på Nord Amerikas största shopping mall. (det ganska inte mera är det men var det i nåt skede) Och stort var det. Hittade ingenting som jag ville ha så jag köpte en pique skjorta och en dvd. Jee. Att en sådan dag. Nu skall det grillas fisk och majs och grönsaker och drickas vittvin. Kollade på en Louis CK stand-up dvd. Shameless hette den. Shit vad bra han är. Så köpte en annan av honom. Ser fram emot den. Ha det gött.

tisdag 24 mars 2009

Simma

Nu har jag simmat i havet här i Florida. Om det är Atlanten har jag ingen aning om men det var varmt och salt.
Jag var den enda som simmade bland vågorna. Alla här surfar så man kan nog säga att de såg på mig att jag var turist. Jag tror inte att min albino hy verkade suspekt. Kände mig som en sjökossa i havet bland surfarna. Manateer är ganska söta djur. Se här... Hej hej.

måndag 23 mars 2009

Shoppa

I går shoppade jag i en shopping mall. Wuhuu... Sen kollade vi på stand-up dvd:er och Bill Mahers Religulous. Bra grejer. I dag vet jag inte vad som kommer hända. Måndag och lite tom på idéer. Men någo hittar vi på.

söndag 22 mars 2009

Boca Raton

heter stället i Florida där vi bor hos våra vänner Sameli och Sara. Vi landade igår och jag fick passligt nog matförgiftning. Så jag har bajsat vatten och legat i sängen med feber. I dag mår jag lite bättre och hoppas att jag skall vara återställd imorgon. Idag är här +25 i skuggan och soligt. Så jag fick sommarvibbar och är glad trots mina motgångar med magen. Hör av mig igen när det händer nåt kuligt.

torsdag 19 mars 2009

NEW YORK BABY

Mycket trevlig dag i går. Shoppade stand-up dvd:er och cd skivor. Träffade min kompis Paola på dagen och lunchade med henne. Gick omkring i denna gigantiska stad så min högra fot gick sönder. Jävlar också. Nu blir det subway som gäller. På kvällen var jag i Brooklyn med Thomas och drack en pilsner med Paola och hennes kompis Marko. Klockan är halv ett och har precis stigit upp. Nu lite frulle och så mera shopping. Det regnar idag. I går var det så jäkla fint o idag lite regn. Kanske det är regnet som skall spola bort allt avskum.

onsdag 18 mars 2009

Broadway plaza hotel

Continental Breakfast på detta hotell innebär wienerbröd och bagels. Nothing more, nothing less. Men skönt att vara i New York.
Snackade med Kanal9 och de tyckte att Snacka om nyheter som kommer ikväll var jättebra? Antingen är den värd att se eller så ville de fjäska för mig och mitt dåliga självförtroende.

tisdag 17 mars 2009

USA

Tjing tjong vänner. Nu blir det lite blogg uppehåll eftersom jag åker till New York och Florida. Tänkte att det skulle vara så nära en semester jag kan komma så ingen dator med. Uj uj uj. Kan bli svårt men skall försöka vara utan. Ha de så gött och så är jag tillbaka med en rapport lite senare i mars. (kanske jag kan uppdatera nåt om jag hittar en dator och allt känns rätt) 
Hade gott mina vänner och sköt om er.

måndag 16 mars 2009

bild/video

En bild på Snacka om Nyheters redaktör Micke Koppelman. Vi hade en myslördagseftermiddag med 2 mellisar, västerbottenostpaj med löjrom och Wallenbergare. Kan det bli mera svenskt? Jo, sedan gick jag till hotellet och kollade på Melodifestivalen. 

ibland är det svårt att ta ett kort med mobilkameran för det vill bli film istället. 

Snacka om Nyheter



Idag satt jag med Ara Abrahamian, brottaren som slängde medaljen i OS i Peking. Rolig kille. Han snacka gott om Marko Yli-Hannuksela (finsk brottare).  Ara var med i första programmet. I andra programmet satt jag med f.d. friidrottstjärnan Erica Johansson. Hon var också kul. Han inte knäppa någon bild ihop eftersom jag var tvungen att rusa till en taxi som tog mig till arlanda. Kom precis hem. I andra laget satt ankaret Annika Lantz med Anna-Maria Corazza-Bildt och i andra programmet satt Annika med konstnären Ernst Billgren. Snacka om Nyheter går på onsdag och torsdag på Kanal9 som ingen ser varken i Finland eller Sverige. Men kul att få hoppa in för Kristofer Appelquist. Puss o Kram.

lördag 14 mars 2009

Maharadjan är tillbaks i stan...

Fy fan vad Hotell Hellsten är goda. Nu fick jag uppgradering och rum med bastu eftersom jag talar muminsvenska. Jag är bäst! 
I går parlamentet och i morgon skall jag filma in "Snacka om Nyheter" så var därför tvungen att byta hotell.  Eftersom olika människor står för fiolerna och producerande av programmen. Nu är jag tillbaks där jag bodde under "Roast på Berns" inspelningarna. Nu skall jag läsa manus för i morgon och sedan basta. Här en film från mitt rum. Mycket nöje!

Vilken utsikt

från rummet. Framför mig låg torget där socialdemokraterna i Sverige börjar sina fackeltåg. Stort...

Kungen e i stan


Look at this. Lilla Paipis pojken fick ett siisti rum för en gångs skull. Jag blev uppgraderad mot all odds och nu har jag skuld känslor. Allt är fel fast allt känns rätt. Fuck you alla!!!

torsdag 12 mars 2009

Lilla onsdag


I dag har jag spelat FST5 hallåa för Lilla onsdag. Fan vad bra jag är på att vara bortkommen och hurtig. Hitta en bild från Roasten på Johan Rheborgs blogg. Lägger med den. Kram på er vänner och obekanta. I morgon skall jag flyga till Sverige igen och vara med på Parlamentet. Det går på söndag på TV4.

onsdag 11 mars 2009

Roast på Berns

Ja, då är man i Finland igen då. I måndags Roastade vi Robert Gustafsson och Markoolio. Robert Gustafssons Roast skulle kunna ges ut som DVD. Den var så jävla rolig. Markoolio roasten var också rolig. Fredrik Andersson var kanske bäst i den.  Är glad att jag fick vara med fast det idag känns helt overkligt att jag varit med. Stan Saanila var den jag skrev med och satan vad han är bra. Jag är så lycklig över att han ville hjälpa mig med mitt material.

Nu skall jag försöka ta tag i vardagen och börja jobba. Måste få Lilla onsdag klar denna vecka. Kollade igår på några avsnitt och det är faktiskt riktigt kul. Det är världens billigaste talkshow men dyra sketcher. Absurt men sant.

Shit vad trött jag är och klockan är bara 14:26. urk.

måndag 9 mars 2009

hotell hellsten



första natten jag var här var jag shahen av Iran andra natten var jag en vanlig apa som behövde tak över huvudet. Jag är inte van vid sådana här tvära kast.

Men har också gjort roast på berns idag. Första roasten med sofia wistam var lika seg som att dansa polka med nån som inte vill. Det var dålig tv helt enkelt. Jag hade bra skämt men jag sabba dom som en haschtomte som försöker förklara sin visoner till en polis. Men på Bert Karlsson Roasten var jag polisen som förklara rättigheterna till en haschtomte.  Med andra ord var jag dålig först men sen blev jag bra. Eller i klar text :en polis som röker hasch. Jag har rätt fast jag gör fel. Kram

lördag 7 mars 2009

Greven


En bild på Greven som spelas av Anders Jansson. Han som var med i Hip Hip ifall någon minns ett sånt humorprogram som gick på SVT för några år sedan. Han är jäkligt rolig. Inte minst mellan tagningarna. Funny bones helt enkelt.

nåja några bilder

Först ut är jag som rymdskurken Lennartsson.


Sen ett Rymdmonster i bur.
Sen bara lite kulisser.

Vi filmar in i en gammal vattenkraftsstation i Borlänge om heter Bullerforsen. Jäkligt fint ställe måste jag säga. Byggd 1910 så allt är så där fint gammaldags och estetiskt. Nu är klockan 4:00 kanske jag skall börja sova istället för att skryta om ett nedlagt vattenkratfsverk. Sov gott!

fredag 6 mars 2009

Satans dator.

Skulle ha lagt upp lite bilder från tv-inspelningen men nu har min dator bestämt sig för att bluetooth inte är tillgängligt. Vad är det för bullshit. Det låter som om den låst in sig på toaletten.

Jag lever

Klockan är 04:40. Är i Borlänge. Har spelat in en tv-serie för barn. Mina dagar är från 16:00 till 04:00.Bara för att barn skall ha kul i framtiden. Nice bananas. Nu sova. Har kommit på några bra elakheter till Roasten. Eller så är de roliga för att jag är så trött?

torsdag 5 mars 2009

Puh..

Idag var jag mycket bättre. Inte det bästa men 85% av vad jag har. jag tycks inte våga vara helt mig själv för dessa svedupellen. Eftersom dom har så mycket fördomar som enbart baserar sig på att de aldrig läst en bok som behandlar svenskfinland och eftersom jag blir nojig över min finlandssvenska brytning. men hur som helst så efter Felix Herngren Roasten kom uberfuhrer Schyffert och tyckte jag var bäst. Det är ju inte så mycket tröst när man står i kön till gaskammaren men i alla fall någonting. Det blir säkert bra. Innan Herngren roastade jag Pernilla Wahlgren. Hon var förutom vacker en player och en människa som varit med i showbusiness länge. Hon blev för mig den som steg i grader. Snabbare än han som hitta på molotov cocktails. Han döda ryssar. Hon döda fördomar. Vad är viktigast?

I morgon till Borlänge och göra ett barnprogram för SVT. Detta har knappast hänt förut att en finlandssvensk skådespelare skall spela skurk i en Sverige producerad barnserie. Skit på er rikssvenska barn.

onsdag 4 mars 2009

2 roastar bakom mig.

Tja, första roasten på Henrik Schyffert var nog inte ett höjdargig för min del. Jag var så klart lite nervös men också lite på. Jag tyckte jag skrivit bra material men det tyckte inte publiken. De hatade inte mig men jag surfade int precis på skrattvågorna. Jag trodde jag var nästsist men mot vad jag trodde på scen så var jag inte det utan blev påad innan. Jag märkte att det rubbade mina cirklar mer än än jag hade velat. Så klart underkänd. Vilket var lite synd.

Roasten på Björn Gustafsson blev bättre men inte den heller någon "komma i byxorna" experience. Fan, jag är lite besviken på mig själv. Jag tyckte att mitt material var så bra på papper och antagligen var det det men mannen som talade de skrivna orden var inte vass. Jag menar inte är det fel på pennan om ingen vässt den. Men klart bättre än Schyffert Roasten men är jätte besviken på min insats.

Jag trodde jag var så bra men det blev som att ha sex för första gången i alla fall. Man har sett hur det går till men när man står där så vet man inte ett skit. Eller vad fan. Visst vet jag hur det går till. Men jag trodde kanske att jag hade större talanger än jag har. Som när man full vill knulla. Visst, man vet hur det tekniskt sätt går till men känslan är borta. På alla plan.

Bajs och skit. Men i morgon skall jag vara bättre. Jag har ju fått träna bort min oskuld.

Vi ser hur det går om det går. Men man måste ju inte komma för att det skall vara kul. Om man är kvinna.

tisdag 3 mars 2009

Roast

Fan också. Nu har jag tappat tron på mitt material. Jävlar, det händer alltid. Varför? Igår tyckte jag att det svängde som sjutton. Idag svänger det som en halt älg.

måndag 2 mars 2009

ROAST I LUFTEN


I morgon smäller Roast på Berns i gång. I heta stolen sätter sig Henrik Schyffert och Björn Gustafsson. Fan så mycket bajs och kärlek de skall få av mig.

Har tillsammans med Stan Saanila skrivit roast material. Han konstaterade glatt i går att vi kommer brinna i helvete för våra skämt. Det tar jag som en komplimang.

Nu klipper jag Robert Gustafsson sketcherna som spelades in förra måndagen och senare i dag flyger jag till Sthlm.